Maraqya: Veselo druženje u Ušću

0
Članovi benda Maraqya sinoć su pred brojnom publikom održali koncert za zaljubljene u Shopping centru Ušće. Ujedno su i promovisali DVD MaraQYA Strees Soul.

Koncert koji je zabeležen na DVD-u održan je sredinom septembra na ulici u sred Knez Mihailove i privukao je veliku pažnju. Specijalni gosti bili su reperi Toni Zen, Struka i Lou Beni.

Maraqya je bend koji je stvoren 2008. godine u Beogradu, sa idejom da se na ove prostore donese i proširi nešto što je dugo falilo, a to je crni zvuk, tj. muzika okrenuta pravcima: neo soul, soul, R&B, hip-hop... 

Zvuk ovog benda je, u osnovi, pod uticajem jazz-a, funk-a, soul-a, hip-hop-a, reggae-a... Taj njihov spoj se manifestuje u vidu vedre i energične muzike sa emocijom koja pleni, iako nije svojstvena našem podneblju, a što se podjednako oseća kroz autorske pesme i tokom nastupa uživo.

 

Sve je počelo sa pesmom Kada te vidim a zatim je usledila bujica inspiracije i nove pesme su nastajale sa lakoćom, jedna za drugom. Album prvenac sa nazivom Savršen dan može besplatno da se downloaduje sa sajta MTV.com.

makonda-tracker