Gremi u znaku preminulih diva i povratka Adel

0
Ovogodišnja dodela Gremi nagrada ostale je u senci iznenadne smrti Vitni Hjuston, a počast je odana i Ejmi Vajhaus. Britanska pevačica Adel briljirala je osvojivši čak šest priznana
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Preminuloj pevačici Vitni Hjuston počast su odali reper LL Cool J, koji je otvorio Gremi kratkom molitvom za preminulu divu, a Dženifer Hadson je otpevala jedan od najvećih hitova Vitni Hjuston I Will Always Love You.

Počast je odana i Ejmi Vajnhaus, koja je posthumno dobila Gremi za najbolji duet sa Tonijem Benetom, a nagradu su preuzeli njeni roditelji.

Apsolutni pobednik 54. dodele nagrada je britanska pop pevačica Adel. Ona je osvojila priznanje u šest kategorija: album 21 proglašen je albumom godine i najboljim vokalnim pop albumom, pesma Rolling in the deep je pesma godine, singl godine i najbolji kratki muzički spot, dok je Gremi nagradu za najbolje pop izvođenje dobila za Someone Like You.

Među ostalim dobitnicima nagrada su i američki bend Foo Fighters koji su osvojili pet priznanja, među kojima za najbolju rok pesmu (Walf) i najbolji rok album (Wasting Light).

Reper Kanije Vest, koji nije prisustvovao ceremoniji, osvojio je četiri nagrade među kojima i za najbolji rep album My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

makonda-tracker