Kejt Mos: Nedostaci je čine savršenom

Italijanski dizajner izabrao je poznatu manekenku za novo lice svoje modne kampanje, čija je pažnja usmerena na njene godine, skandale i propale veze.
0
1 / 12

Kejt Mos je najopuštenija kada je u svom domu u Kotsvoldsu kada je sa svojim suprugom Džejmijem Hajnsem i okružena svojom decom.

Ipak, ni njeni poslodavci joj neće dozvoliti da tek tako zaboravi dugogodišnji parti staž i skandale po kojima je poznata. Na snimanju za modni brend Liu Jo, Kejt Mos izgleda neverovatno, ali poruka koja prati fotografije nije nimalo laskava.

Naime, na internet stranici italijanskog dizajnera, u sklopu photo-shootinga Kejt Mos, stoji poruka - Potrebna je hrabrost za sticanje zvanja ikona stila. Kako bi ste znali šta da obučete, nekad ćete morati i da se svučete.

Poruka na prvi pogled i nije uvredljiva, dok se ne razume njeno metaforičko značenje.

- Hrabrost je potrebna da izađeš jači nakon skandala, da hodaš po pisti nakon svojih tinejdžerskih godina, da zaboraviš staru ljubav.

Dizajner aludira na situacije kada je kontroverznoj manekenki bila potrebna hrabrost da se izvuče iz skandala koji ju je pratio nakon konzumiranja kokaina, kao i nakon raskida veze sa Pitom Doertijem.

- Kejt je puna nesavršenosti koje je čine savršenom i jedinstvenom, na čemu joj sve kolege zavide. Njeno telo je ovde prikazano u najboljem svetlu - dodao je autor, kako bi ublažio dejstvo teških reči.

Fotografije je napravio njen bliski prijatelj Mario Sorenti, a pitanje je da li će, nakon ovih natpisa, manekenka ponovo raditi za brend Liu Jo.

 

Zorana Stanković

makonda-tracker