hrabra žena

Kolege poslale podršku srpskoj glumici: Rada Đuričin i dalje u bolnici — evo u kakvom je sada stanju

0

Ona je trenutno pod nadzorom lekara. 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Osamdesetosmogodišnja glumica Rada Đuričin kako prenose mediji smeštena je u bolnicu "Sveti Sava" jer joj je zdravlje narušeno i pod nadzorom je lekara. Ona trenutno prija i odgovarajuću terapiju. 

 

Kako prenose mediji njoj je stanje teško, ali je jako stabilno. 

 

Radina koleginica i dobra prijateljica Vjera Mujović kaže da je svim srcem uz nju.

 

 

— Ona je već nekoliko nedelja u bolnici. Nije najbolje, ali verujemo da će njena pozitivna energija učiniti da joj bude bolje. Nažalost, ne idem kod nje jer su sada posete zabranjene zbog kovida — priča Vjera za Informer.

 

— Rada mi je jedna od najdražih koleginica i glumica. Igrala je u nekoliko predstava koje sam režirao, a jedna od njih je "Primadone", zajedno sa Tanjom Bošković. Rada je jako volela tu predstavu, a poslednju je odigrala pre tri meseca u Crnoj Gori. Nedugo posle toga požalila mi se da se ne oseća dobro — rekao je Irfan Mensur za Informer, ali nije želeo da priča o Radinim zdravstvenim problemima.

 

rada đuricin
foto: Vladimir Šporčić

 

Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i mnoge druge.

 

makonda-tracker