Jelena Mrđa i Andrej Maričić zajedno u pohodu na Holivud

0
Mlada i perspektivna srpska glumica Jelena Mrđa najavljuje novi filmski projekat Unamerican dream u kom će zaigrati sa Andrejem Maričićem.

Trenutno su u toku kastinzi za sporedne uloge, a glavne role su dodeljene Jeleni Mrđi i Andreju Maričiću. Radnja prati ruskog mafijaša Dimitra, čiji lik tumači Andrej, a koji zbog zaljubljenosti njegovog bosa  u njegovu zenu Belu, koju će dočarati Jelena Mrđa, biva prognan iz Rusije i ostavljen u Los Anđelesu bez novca, dokumenata i bilo kakvih veza.

Film paralelno prati dve price. Prati Dimitra koji u Los Anđelesu upoznaje bogatu tinejdžerku Anu, koju će najverovatnije igrati Dakota Faning ili njena mlađa sestra Ela, i sa njom počinje da radi ono što znam, a to je prodaja kokaina njenim bogatim prijateljima, sve kako bi obezbedio novac da spase svoju ženu i dete. Drugi tok priče se dešava u Moskvi gde je Bela, Dimitrova žena oteta od strane njegovog bosa Aleksaa koji uporno pokušava da je obori s nogu kako bi ona postala njegova....

Jelena je preporučila Andreja za ulogu Dimitra i nakon dugih audicija u Njujorku, producenti su konačno objavili svoju odluku da im se on najviše dopao od nekoliko stotina istočno-evropskih glumaca koje su videli. Snimanje je predviđeno za kraj ove godine na različitim lokacijama u Kaliforniji, kao i na ulicama Moskve gde će se snimati delovi sa mafijaškim jurnjavama i pucnjavom.

- Čitavo leto  proveo sam u Njujorku pokušavajući da dođem do neke uloge zbog čega sam tamo i uputio. Odlazio sam na razne kastinge i u brojne agencije, ali bez uspeha. Ovo je lepa šansa, ali kao i uvek ne bih da pričam mnogo dok projekat zaista ne počne da se realizuje, ali se veoma radujem mogućoj saradnji sa Jelenom i ekipom koja radi na filmu – otkriva Andrej, a ni njegova buduća filmska parnerka ne krije uzbuđenje.

- Radujem se što ću raditi sa Andrejom i veoma sam uzbuđena svog svog lika Bele. Ona je bivša ruska balerina koja voli muža i svoju porodicu. Ona se u toku filma potpuno psihički slomi jer počinje da preživljava nešto što je poznato kao sindrom zarobljenika, gde se oteta osoba zaljubljuje u otmičara pošto joj život zavisi od njega. Ja sam uvek bila intrigirana ovakvim pojavama u ljudskoj psihi i volim da igram takve karaktere koji imaju strasan konflinkt – zaključuje Jelena.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker