Novak Đoković proglašen za najboljeg sportistu

2
Srpski teniser proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini na svečanosti u Vesministeru u Londonu koja je upriličena za tradicionalnu dodelu nagrada Laureus

Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije za ovu prestižnu nagradu, među kojima su bili zvezda fudbalskog kluba Barselona Lionel Mesi, atletičar Usein Bolt, biciklista Kadel Evans, vozač formule jedan Sebastijan Fetel i NBA košarkaš Dirk Novicki, a nagradu mu je uručio slavni teniser Boris Beker.

- Želim da izrazim divljenje prema svemu što radi akademija Laureus i svim legendama sporta koje sam imao prilike da upoznam večeras, hvala svim novinarima koji su me nominovali i svim članovima koji su glasali za mene, jer znam da je bio težak izbor. Nemam reči da objasnim koliko mi znači ovo priznanje. To jeste moja najbolja godina u karijeri, ponosan sam zbog mojih dostignuća, ali to je uspeh celog mog tima koji je pomogao da budem najbolji teniser na svetu, onaj koji je u stanju da osvaja sve titule i da konačno pobeđuje na grend slemovima, zahvaljujući velikom samopouzdanju – rekao je uzbuđeno Novak koji je rekao i kroz šta je prošao posle skoro šestočasovnog finala na Autralian Open-u kada je trijumfovao protiv Rafaela Nadala.

- Sve što sam prošao posle finala bilo je bolno, ali mislim da je to bio najuzbudljiviji meč u mom životu, drago mi je što sam ispisao tenisku istoriju i iscepao majicu posle finala. Došao sam u hotel u pet ujutro, ali nisam mogao da spavam do osam od uzbuđenja – priznao je Nole koji je govorio i šta je potrebno da bi ostao u vrhu.

- Zaista morate da radite naporno da biste ostali u vrhu, stalno putujete i menjate vremenske zone, morate brzo da se prilagođavate, ali uspevam da se nosim sa tim i ne mogu da budem uspešniji od ovoga. Ovo je izuzetno dostignuće, predivna nagrada, znači mnogo mojoj porodici, mom timu  i mojoj zemlji, kao i svima koji me bodre – istakao je Đoković, koga je sve vreme gledala presrećna devojka Jelena Ristić.

Inače, na ovoj gala ceremoniji bili su mnogobrojni pripadnici sportske elite i svetskog džet-seta, a nastupio je i legendarni muzičar Brajan Feri koji je otpevao pesme Slay To Love i Don’t Stop The Dance.


Đoković je pre ceremonije bio u poseti britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, a posebno mu je bilo drago što je kasnije bio u društvu jedne od svojih koleginica.

- Zajedno sa ženom kojoj se najviše divim u tenisu, Ester Verger. Ona nije izgubila meč još od 2003. godine - napisao je Novak na svom Facebook profilu. 

 

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker