da li ste znali?

Sumnja se da je protivpravno pribavio MILIONE: Goran Šušljik se oglasio PRVI PUT od početka istrage

0

Glumac i producent Goran Šušljik je pod istragom zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.840.021 dinara producentskoj kući, čiji je on direktor.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Goran Šušljik je u centru medijske pažnje nakon vesti da je pribavio protivpravnu imovinsku korist svojoj producentskoj kući.

 

Glumca i producenta smo zavoleli u brojnim serijama, a on se sada oglasio nakon ovoga i dao svoj komentar na celu situaciju u kojoj se nalazi.

 

- Nemam komentar, to je u sudskoj fazi još od 2018. godine. Prvostepena presuda je donešena, čeka se drugi stepen. Ja sam dao izjave nadležnim organima, to je sve što mogu da kažem - rekao je Šušljik za Blic.

 

Podsetimo, ostoje osnovi sumnje da je Šušljik, kao odgovorno lice "Eye to eye", koja je bila producent filma "Južni vetar" iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

 

Šušljik je, kako se sumnja, 13. januara 2017. godine u prostorijama FCS, dostavio račune neistinite sadržine zajedno sa dokumentom pod nazivom "Pravdanje sredstava za film Južni vetar" koji predstavlja specifikaciju troškova za do tada utrošena sredstva od 9.625.000 dinara.

 

1 / 5 Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

On je zapravo ispravne račune o izvršenim uslugama više privrednih društava, koji su bili su izdati 2015. godine za potrebe proizvodnje serije "Čizmaši", čiji je takođe bio jedan od producenata, upotrebio za sačinjavanje falsifikovanih računa, prilikom pravdanja sredstava za "Južni vetar", radi dobijanja sledeće tranše.

 

Saslušanje je zakazano  za početak jula u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a krivičnu prijavu je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije.

 

 

makonda-tracker