Uzrok smrti Ejmi Vajnhaus doveden u pitanje?

1
Patolog Suzan Grinvej, koja je u oktobru prošle godine procenila da je britanska pevačica umrla od posledica trovanja alkoholom, podnela je ostavku, nakon što su njene kvalifikacije dovedene u pitanje, pa bi samim tim i njen izveštaj o Ejminoj smrti mogao da s

Naime, Grinvejevu je njen suprug Endru Rid postavio na funkciju 2009. godine, iako nije bila prijavljena kao britanski advokat najmanje pet godina, što je po zakonu morala. Ona je radila kao advokat u rodnoj Australiji deset godina.

- U to vreme sam verovao da njeno advokatsko iskustvo u Australiji odgovara zahtevima ovog položaja. U novembru prošle godine postalo je očigledno da sam pogrešio što sam je postavio i prihvatio sam njenu ostavku - naveo je Endru Rid, koji nije prekšio zakon, time što je neosnovano postavio svoju suprugu na položaj, ali se oglušio o profesionalni kodeks.

Iako veruje da su svih dvanaest istraga koje je Grinvejeva sprovela tokom mandata, a među kojima je i ona o Ejminoj smrti, obavljeni kako treba, Rid je porodicama preminulih ponudio mogućnost ponovne istrage.

Porodica pevačice saopštila je da još uvek razmatraju najnoviju vest i da traže pravni savet. Ipak, otac Mič je preko Twittera saopštio da nema razloga za brigu zbog islednikove gluposti.

Mrtvu pevačicu, poznatu po problemima sa drogom i alkoholom, pronašao je čuvar u krevetu, 23. jula prošle godine, okruženom praznim flašama vodke. Mesec dana pre smrti, nastupila je u Beogradu, gde se činilo da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

makonda-tracker