Zlatni dan srpskog sporta

0
Današnji dan će nesumnjivo biti upisan zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta. Prvi teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Australijen openu, Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, a rukometaši Srbije osvojili su srebr
Foto: Vladimir Šporčić, Luka Šarac
Foto: Vladimir Šporčić, Luka Šarac

Srpski teniser je trijumfovao u jubilarnom 100. izdanju Australijan opena nad Rafaelom Nadalom rezultatom 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5. Teniski triler trajao skoro šest sati a u njemu je viđeno najbolje što ovaj sport može da ponudi. Ovo je bio najduži meč u istoriji finala na gren slem turnirima. Đoković se ovom titulom pridružio četvorici igrača koji su u istoriji tenisa do sada osvajali najmanje tri gren slem trofeja zaredom - Rod Lejver, Pit Sampras, Rodžer Federer i Rafael Nadal.


Srpski vaterpolisti povratili su titulu evropskog šampiona. U finalu Evropskog prvenstva Ajndhovenu srpski delfini bili su bolji od Crne Gore rezultatom 9:8.
Rukometaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na prvenstvu Evrope pošto su u finalnoj utakmici u Beogradu izgubili od selekcije Danske sa 21:19. Srbija je ranije izborila učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu. Bronzana medalja pripala je Hrvatskoj.

makonda-tracker