Katarina Bogićević: Vesela sam i pomalo lenja

8
Mlada zvezda serije Folk Katarina Bogićević, koja je preko noći postala mezimica TV publike, otkriva kako je dobila svoju prvu glavnu ulogu i priča koje žrtve mora da podnese kako bi živela svoj san
Foto: Privatna arhiva, TV Prva
Foto: Privatna arhiva, TV Prva

Već nakon emitovanja prve epizode serije Folk na TV Prva, njena glavna junakinja Katarina Bogićević (13) nametnula se publici kao prava senzacija, pa su se mnogi pitali ko je ona i čime se bavi. Mlada Podgoričanka dočarava lik četrnaestogodišnje Zvezdane koja pevajući po kafanama izdržava porodicu i prolazi mukotrpan put da bi postala zvezda, ali usput razotkriva i tamnu stranu slave. Inače, pre uloge u ostvarenju reditelja Dušana Milića, Katarina je već imala priliku da oseti šta znači slava jer je crnogorskoj publici postala poznata nakon učešća u rijaliti šou-programu Ja imam talenat, ali i kao voditeljka dečjih emisija. Rođena je 17. marta 1998. godine u Podgorici, a trenutno pohađa osmi razred Osnovne škole Pavle Rovinski, dok se muzikom bavi od svoje četvrte godine.

- Nastavnici imaju razumevanja za moja odsustvovanja sa časova, tako da bez problema stižem da nadoknadim propušteno gradivo, ali naravno, uz pomoć svojih drugara. Što se tiče društva, sve je ostalo kao i ranije. Ima onih kojima se ne dopada šta radim, ali ima i onih koji me zaista podržavaju - priča Katarina i ističe da joj popularnost veoma laska.

- Prija mi kad me ljudi prepoznaju na ulici i traže mi autogram. Za sada mi ništa nije teško jer zaista volim to što radim i uživam u svakom trenutku. Volim druženje i komunikativna sam. Iako mi je nezgodno da govorim o sebi, mogu da kažem kako sam iskrena, vesela i pomalo lenja - s osmehom nastavlja glumica navodeći da se ne razlikuje mnogo od svojih vršnjaka.

- Da nemam sluha i talenta za muziku, učila bih da postanem veterinar, a muzikalnost sam nasledila od svojih roditelja. Moja mama Dijana je završila solo pevanje i komponuje muziku za decu, baš kao i moj tata Veselin koji je profesor klarineta u muzičkoj školi u Podgorici. Iako nikada nisam razmišljala o tome da se muzikom bavim celog života, to sam poželela kada sam odlučila da školovanje nastavim u srednjoj muzičkoj školi, a razmišljam i o akademiji. Roditelji mi pružaju veliku podršku, kao i sestra Ksenija (8) i brat Pavle (4) - ističe glumica, navodeći da se pred kamerama oseća kao kod kuće.

- Pred kamerama sam od ranog detinjstva. Snimala sam spotove, razne emisije i učestvovala na mnogim dečjim muzičkim festivalima. Sve mi je fenomenalno, a što se tiče starijih kolega Nataše Tapušković, Borisa Isakovića, Nikole Koje, Nataše Ninković i drugih, bila sam im kao ćerka. Podržavali su me, opuštali tokom snimanja i savetovali me - priča Katarina otkrivajući kako je počela njena glumačka karijera.

- Reditelj i scenarista Dušan Milić zapazio me je u rijaliti šou-programu Ja imam talenat i pozvao me je na kasting. Bilo je mnogo dece koja su se borila za ulogu Zvezdane, ali ja sam im izgleda najviše odgovarala. I zaista, meni ništa ne pada teško jer su muzika i gluma moj život i u tome zaista uživam, a za drugare i dobru zabavu uvek nađem vremena - zaključuje devojčica koja sebe za deset godina vidi u Americi kako peva, snima filmove, mjuzikle i serije.

 

 

Moni Marković

 

makonda-tracker