Viki Miljković: Radosti u porodičnom okrilju

1
Folk pevačica Violeta - Viki Miljković priča kako ona i njen muž Dragan Tašković Taške svog naslednika uče tradicionalnim vrednostima zbog čega kod njene mame Božić proslavljaju po svim hrišćanskim običajima
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Folk pevačica Violeta - Viki Miljković (37) i njen suprug, kompozitor i harmonikaš Dragan Tašković Taške (40) puni pozitivne energije ispratili su 2011. godinu, srećni što su na privatnom, ali i na poslovnom planu ispunili sve što su želeli. Ove godine supružnici će proslaviti osamnaestu godinu svog zajedničkog života koji su pre samo četiri godine krunisali brakom neposredno pre nego što je na svet došao njihov prvi naslednik Andrej (4). Mališan je uneo istinsku radost u njihov dom, pa mu mama i tata ispunjavaju svaku zamisao, a naročito u vreme novogodišnjih i božićnih praznika kad se trude da mu svaki dan pretvore u čaroliju. Ipak, kako oboje u najluđoj noći rade, Viki i Taške su izričiti u želji da najradosniji hrišćanski praznik Božić obeležavaju po svim tradicionalnim običajima u društvu najmilijih.

- Od kada se Andrej rodio, kuću i jelku zajedno sa njim kitim već početkom decembra. On obožava taj period godine jer dobija paketiće i uživa u predstavama. Ipak, njemu, kao i Tašketu i meni najdraži je Božić, kad smo svi zajedno. Veoma nam je bitna tradicija, pa našeg sina učimo kako se proslavlja Badnje veče. Naime, za božićne praznike bili smo kod moje majke u Nišu gde, kako nalaže običaj, za Badnje veče uvek jedemo na podu isključivo posnu hranu. Andrej je nedeljama pre Božića pitao kad ćemo ponovo jesti na podu - prepričava Viki koja veoma drži do porodičnih vrednosti, što dosledno prenosi na svog mezimca, pa ga uči da bude skroman u svojim željama, ali i privržen najbližima. Tako maleni Andrej, iako je znatno mlađi od svoje starije sestre Jelene (19), obožava da sa tatinom ćerkom iz prvog braka svakodnevno komunicira putem Skypea budući da ona živi u Nemačkoj.

- Jelena je ove godine upisala pravni fakultet u Halenbergu i ima mnogo obaveza. Žao mi je što ovog puta nije bila u mogućnosti da sa nama provede praznike jer je imala samo tri slobodna dana, a to je kratak period da bi doputovala u Srbiju. Ipak, svi se radujemo što će doći početkom februara i što ćemo zajedno proslaviti Tašketov rođendan - govori pevačica koja ne krije koliko je raduje skorašnja proslava godišnjice zajedničkog života sa partnerom, naročito zbog toga što su im na početku veze mnogi predviđali krah, a oni su čuvajući svoju ljubav stameno opstali u turbulentnim vremenima.

- Ne postoji tajna uspešnog braka. Smatram da Taške i ja opstajemo zajedno isključivo zbog velike ljubavi koju osećamo jedno prema drugom, a uz to i razumevanje i poštovanje su ključni za uspešnost bilo koje veze - ističe Viki koja priželjkuje da tokom 2012. godine, svom sinu Andreju podari brata ili sestru.

 

Ksenija Konić

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker