Davor Jovanović: Ljubav doprinosi mojim uspesima

0
Pobednik takmičenja Prvi glas Srbije, Davor Jovanović, priča koliko mu je bilo teško kada se odvojio od svog doma u Kladovu i osamostalio u Beogradu, ali i otkriva kakav odnos je izgradio sa svojom devojkom Sonjom.
Foto: Luka Šarac, Alo
Foto: Luka Šarac, Alo

Pobednik muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije na TV Prva, Davor Jovanović (23), ne krije kako uživa u novostečenoj popularnosti i mada je trenutno potpuno posvećen karijeri, ne dozvoljava da njegova veza sa devojkom Sonjom trpi. Ovaj talentovani apsolvent Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu, ne krije kako ne može da zamisli svoj život bez ljubavi jer mu jedino to osećanje daje snagu da napreduje.

- Moja devojka ima razumevanja za posao kojim se bavim, a imala ga je i ranije. Često sam bio odsutan vikendom, ali to nije uticalo na naš emotivni život. Ljubav je za mene nešto bez čega niko ne bi trebalo da živi. Lepo je imati nekog posebnog ko ti osmesima i poljupcima ispunjava dan i sreća je naći takvu osobu. Mene ljubav pokreće, ali i muzika mi je bitna u životu, tako da ću se posvetiti i karijeri i devojci.  I ona je doprinela mom dosadašnjem uspehu budući da me je bezuslovno podržavala – otkriva pevač i priznaje kako na devojkama prvo primeti fizičke atribute.

- Nisam od onih mladića koji beže od zaljubljenosti. Naprotiv, ja sam u stanju da svojoj drugoj polovini ulepšam svaki dan i svuda naokolo delim pozitivne emocije. Inače, na devojci prvo primetim osmeh i veoma mi je bitno da ima lepe zube, zanosne grudi i pune usne. Mislim da su svi u životu patili zbog nekih neuzvraćenih ljubavi, pa ni ja nisam izuzetak. S ove distance, sve mi je to simpatično, ali kada se setim samo kako je bilo tada  - govori kroz osmeh Davor koji se danas sa setom seća perioda kada je napustio porodični dom u Kladovu u kome je stasao uz oca Nenada, mamu Aleksandru i mlađu sestru Antoniju.

-  U Beogradu sam živeo sa tročlanom porodicom koja je takođe poreklom iz Kladova. Hranio sam se u studentskom domu, gde sam upoznao mnoge dobre ljude i čak 4. aprila 2008. godine postao Prvi glas Univerziteta. Prošao sam kroz period prilagođavanja na novu sredinu, ali mnogo mi je pomoglo to što sam već tada počeo da nastupam po klubovima sa pevačicom Miom Borisavljević. Kada sam napustio porodični dom, najviše mi je nedostajala sestra. Razdvojili smo se u periodu dok je ona odrastala, tako da mi je najžalije što sam to propustio.  Najveći korak za mene bio je trenutak kada sam se osamostalio i sebi mogao da priuštim bolje uslove za život. Lagao bih kada bih rekao da mi u tom trenutku finansije nisu bile bitne, ali presudnu ulogu da počnem sa nastupima imala je velika ljubav prema pevanju i muzici. Roditelji mi pružaju bezuslovnu podršku i bili su najsrećniji na svetu kada su me proglasili za pobednika Prvog glasa Srbije, a toga sam postao svestan tek kada sam video suze radosnice u njihovim očima – priča Jovanović koji se raduje saradnji sa izdavačkom kućom Prva Records.

- Trijumf na takmičenju Prvi glas Srbije doneo mi je instant popularnost i ta  titula je vrlo laskava, ali ja sam svestan da sam tek na početku i  borba za mesto na sceni tek mi predstoji. Ono po čemu ću svakako pamtiti takmičenje jeste druženje nas 10 finalista u vili u kojoj smo svi zajedno bili smešteni, trodnevne probe koje su nas zbližile, doručke koje smo spremali zajedno... Sve je bilo lepo do subote ujutro, a onda smo svi bili tužni jer smo znali da neko od nas mora napustiti društvo. Ne znam šta je presudilo da publika odabere mene, ali svakako ću se potruditi da opravdam njihovu odluku. Ne kajem se ni zbog čega, ali krivo mi je što je žiri stekao utisak da ne prihvatam kritiku – zaključuje Davor.

 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker