uspomene

"Ispunila sam njegovu misiju i želju": Tijana Jevtić je pre godinu dana izgubila supruga, tragedija se dogodila iznenada

0

Nekoliko meseci nakon smrti Srđana Filipovića novinarka je sa kolegama otišla na Olimpijadu u Tokio.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Poznatoj sportskoj voditeljki Tijani Jevtić donela je dosta uspona i padova, ali tragediju kada je iznenada izgubila supruga, plivačkog trenera Srđana Filipovića.

 

Tijana je jedno deo profesionalne karijere posvetila informativnoj redakciji, ali joj je ljubav prema sportu, doveo do sportske redakcije.

 

Više od 20 godina sam u sportskom novinarstvu, imala sam sreću da na početku radim sa ljudima moje generacije, muškarcima koji su voleli svoj posao od starta i koji me nisu doživljavali kao konkurenciju. Ti ljudi su danas moji prijatelji, uvek smo bili jedni za druge tu, u poslu i životu. To su važne stvari kada radite posao pomalo neuobičajen za žene. Ali i posle toliko godina ja svoj posao volim i sa osmehom idem u redakciju — kaže novinarka za Kurir, i dodaje da li je teško biti deo muške ekipe javnog servisa.

 

Tijana Jevtić
foto: Instagram

Jeste da nema žena, ali ja nekako imam utisak da u radnom okruženju nema tih podela. Zadatak je da ono što treba predstavimo i uradimo na najbolji način, a onda tu nema muško- žensko. Meni su moje kolege uvek bile podsticaj, nikada se medu njima nisam osećala manje vrednom, a mnogo sam od svih naučila. Bilo bi lepo kada bi se više devojaka ozbiljno posvetilo ovom poslu, bez zadrške i sa željom za napretkom.

 

Tijanin odlazak na Olimpijadu dogodio se nekoliko meseci nakon što je izgubila voljenog supruga koji je preminuo u Omanu, te je istakla da bi smatra da bi Srđan bio ponosan na njene uspehe.

 

On jeste ponosan, u to sam sigurna. Mnogo pre samih Olimpijskih igara znalo se da ću biti deo našeg tima, a on je baš nekako znao da deli tu radost učešća u velikim događanjima. Naši poslovi su bili srodni, i on je kao selektor trebalo da se nađe u Tokiju. Eto, ja sam na neki način ispunila i njegovu misiju koju je kroz sport imao.

 

 

 

 

makonda-tracker