Dejan Savić nastupao u Italiji

0
Istaknuti srpski umetnik, dirigent Dejan Savić, novogodišnje praznike proveo je radno nastupajući u Italiji

On je prvih dana 2012. godine dirigovao Novogodišnje koncerte u Fođi i Lućeri na jugu Italije, gde je već sa uspehom učestvovao na Letnjem festivalu 2009. izvodeći Rosinijevu komičnu operu Seviljski berberin.

Koncertne večeri u dva stara teatra bile su neuobičajeno koncipirane i nosile su naslov Nova godina u cirkusu. Naime, osim kamernog ansambla Muzika Čivika, solista soprana Miseon Oh iz Koreje i italijanskog violiniste Dina de Palme, učesnici su bili i dvoje artista na trapezu i sa drugim rekvizitima, dok je u pauzama dr Đovani Normano prisutnima, koji su do poslednjeg mesta ispunili dvorane, održao predavanje o namirnicama, njihovim svojstvima i osobinama koje treba iskoristiti ili izbegavati.

Uprkos nesvakidašnjem izgledu i toku koncerata, publika je sjajno primila sve izvođače a posebno muzičke umetnike, koji su izvodeći muziku Štrausa, Sen Sansa, Masnea, Mocarta, Ofenbaha, Bizea i Montija, ispoljili vrhunsku muzikalnost i virtuoznost. Veomo toplo je pozdravljen maestro Savić, briljantno i atraktivno muziciranje solista, kao i skladan i ujednačen nastup orkestra.

Našeg umetnika narednog leta očekuju novi nastupi sa istim ansamblom, ovaj put ponovo sa operskim programom, kao i renomiranim vokalnim solistima iz Evrope.

makonda-tracker