Stiven Spilberg se neće povući pre Klinta Istvuda

0
Poznati režiser Stiven Spilberg ne planira da se uskoro povuče iz kinematografije

Šezdesetpetogodišnjak, koji je u svojoj karijeri režirao 50 filmova, nastaviće da radi u Holivudu, sve dok se ne penzioniše njegov prijatelj i kolega, Klint Istvud, koji ima 81 godinu.

- Nemam nameru da okončam svoju karijeru. Klint Istvud je jedan od mojih najboljih prijatelja, sa kojim se često šalim u vezi povlačenja iz sveta filma. Svaki put kad ga pitam da li će baš ove godine otići u penziju, odgovori odrično  - rekao je.

Pričajući o svom novom filmu Ratni konj, koji je zasnovan na priči Majkla Morpuga, Stiven veruje da je priča više ljubavna nego ratna, jer nema puno scena koje prikazuju bitke iz Prvog svetskog rata.

- Ono što ovaj film čini posebnim je splet ljubavne i ratne priče, mada lično ne smatram ovaj film ratnim. Ako malo bolje sagledate, u filmu postoji čitavih 15 minuta u kojima se prikazuje borba. Želeo sam da se film gleda porodično, tako da krvi u filmu gotovo nema. Za razliku od filma Spašavanje redova Rajana, ovom filmu sam pristupio drugačije, tako da on za mene predstavlja kombinaciju ljubavi, hrabrosti i borbe.

 

 

Zorana Stanković

 

makonda-tracker