uspomene

"Danica Maksimović je moja prva ljubav na filmu": Svetozar Cvetković se i danas seća intimnih scena koje su snimili

0

U pitanju je film "Hajduk" koji se često reprizira, a Danica i Svetozar su bili debitantni na velikom platnu.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumac Svetozar Cvetković nedavno se susreo sa veoma teškom situacijom kada je izgubio voljenog oca, ali je ipak odlučio da nastavi sa profesionalnim angažmanima, te je najavio čak 10 premijernih predstava za 2022. godinu.

 

Glumac će tokom leta raditi Geteovog "Fausta" u režiji Borisa Liješevića, u kom igra sa Ozrenom Grabarićem. Premijera je planirana krajem avgusta na Brionima, a susreo se i sa koleginicom Danicom Maksimović sa kojom je snimio u svoju prvu intimnu scenu. U pitanju je film  "Hajduk" koji se često reprizira.

 

Danica Maksimović
foto: Instagram

 

Danica je moja prva partnerka na filmu, moja prva ljubav na filmu, moja prva erotska scena na filmu, moja prva smrt na filmu, moje prvo iskustvo sa igranim filmom, dakle moj prvi film. To su činjenice i emocije koje morate pamtiti i srećna je okolnost da se taj film ("Hajduk" reditelj Aleksandar Petković) bar jednom mesečno u poslednje dve godine prikazuje na raznim kablovskim kanalima u nas, pa ljudi to mogu videti i uveriti se da smo dobre filmove i nekad snimali, mada kao debitanti. Danas, Danica i ja ne radimo tako često zajedno, pa kad radimo puni smo prepričavanja duhovitih detalja tog našeg prvog zajedničkog filmskog iskustva — ispričao je ranije glumac za Kurir.

 

Podsetimo, Svetozar je glumu je diplomirao 1980. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iste godine priključio se ansamblu pozorišta Atelje 212 gde i danas radi kao glumac i upravnik. U međuvremenu je sarađivao sa mnogim pozorišnim trupama i pozorištima u Zagrebu, Splitu, Budvi, Novom Sadu, Mariboru, Ljubljani.

 

 

 

makonda-tracker