Lepa Brena: Medeni mesec na Tajlandu

4
Poznata pevačica i njen suprug Slobodan Boba Živojinović proveli su deset nezaboravnih dana na Tajlandu

Brena se zaputila na odmor pošto je završila prvi deo turneje, nakon što su ona i njen suprug Boba Živojinović proslavili godišnjicu braka. Odabrali su egzotični Tajland, s kog su prošli put otišli neposredno pred cunami, koji je pevačica predosetila. Ovoga puta bilo je mirno, a par je proveo deset dana kojih će se dugo sećati.

– Ostrvo Koh Samui je male površine, lako ga obiđeš za samo dva sata. Ono što mi se dopada jeste životna kultura Tajlanđana, neki duševni mir koji imaju, koji ne srećeš ni na jednom drugom mestu. Ljudi žive brzo i nekim drugačijim tempom, tako da nije ni čudo što smo Boba i ja tek sada otišli na medeni mesec. Ta toplina koju srećeš kod Tajlanđana zaista je osvežavajuća, oni nemaju, recimo, razvijenu infrastrukturu, i žive potpuno u skladu s prirodom. Temperatura je uvek 25-30 stepeni, vlažno je ponekad malo više, ali ta klima ili prija ili ne. Ono što prija jeste njihova hrana, njihova smirenost i činjenica da su na području gde nema tenzije – opisuje pevačica i dodaje:

– Bili smo u Kamalaja Resortu na detoks terapiji, koja pruža totalno čišćenje organizma. Tada se jedu samo voće, povrće, supe i eventualno kuvana ili grilovana riba. Piju se samo čajevi, nema kafe i alkohola. Koriste dosta ljutog u ishrani. Smeli smo da koristimo zeleni, žuti i crveni kari. Oni ne kuvaju hranu na ulju, već na supi u kojoj se barilo povrće. Ne pate od gojaznosti baš zbog toga što ne koriste ulje. Imali smo kontinuiran program:  vežbe joge i buđenje energije koju oni još zovu i či. Išla sam na sve ponuđeno, da bih videla kako ću reagovati i interesantno je da, posle petog dana, potpuno očistiš organizam. Osetiš se probuđeno, dobijaš neku novu energiju, poletniji si, manje spavaš. Nema televizora, jer se ceo dan baviš nekim programima i to zaista veoma prija. Tajlandske i šijacu masaže zaista su osvežavajuće i veoma zdrave za čitav organizam. Najbolje su od svih koje sam do sada iskusila, s tim što sam tajlandske masaže probala i ranije. Šijacu masaže su mi izuzetno prijale. Kombinacija joge i zdrave ishrane je dobitna. Oduševljena sam što nema ulja, što nema šanse da pojedeš bilo šta masno, ali je dozvoljeno ljuto.

Nikola Rumenic

 

makonda-tracker