USPOMENE

"Tata, hvala ti za emocije, patetiku i sreću": Obeležana godišnjica smrti Tihomira Arsića, ćerka Vera održala govor

0

Slavni glumac će zauvek biti u srcima najbližih, a Narodno pozorište u Beogradu gde je Tihomir bio prvak drame pružilo je svojevrstan omaž preminulom umetniku.

foto: ATA Images
foto: ATA Images

Narodno pozorište u Beogradu uoči prve godišnjice smrti istaknutog glumca Tihomira Arsića pružila je omaž prvaku drame, a ovim povodom o velikanu sprskog glumišta govorili su njegovi najbliži prijatelji i kolege, a emotivnim izlaganjem prisutne je pozdravila njegova ćerka Vera.

 

Imala sam potrebu da se obratim. Svi su govorili da je tata bio bolestan i da je otišao posle teške borbe. On nikad nije bio bolestan. Mi smo dobili od njega najveći poklon, Milicu i Arsenija. Ljudi, misleći da se boje smrti, plaše se života. Moj tata je uvek živeo i do kraja. Bila je jedna situacija. Bilo smo u Belanovici. Nikad tamo ne pada kiša, al tad je bila oluja. Brzo smo sklanjali stvari. Tata je samo stajao na kiši i gledao —  rekla je naslednica i nastavlja:

 

Govorio mi je: "Vidi kako je lepo kad pada kiša." Tata, hvala ti za emocije, patetiku, ljubav i sreću. Mi smo dobijali po 17 "kinder jaja". Tuđa sreća je bila njegova. Najviše ti hvala za strast prema života. On je nas naučio da živimo. Biće zauvek deo nas.

 

1 / 4 Foto: ATA Images

 

Glumica Ivana Žigon bila je veoma potresena ovim povodom, ali je uspela dirljivim rečima da pokaže koliko joj prijatelj nedostaje.

 

Dragi druže, ti živiš večno. Nisi dugo stajao na ovoj sceni, a otišao si sa životne. Sa svojom lepotom sačuvao si izvornost i istinitost. Najveći reditelj sad je izrežirao da postaneš Tihomir — rekla je glumica.

 

O neponoljivom Tiki govorili su rediteljka Ivana Vujić Kominac, Lepomir Ivković, pisac Žarko Jokanović, a filmski reditelj Aleksandar Mandić poslao je pismo.

 

Prikazan je i film o dramskom umetniku koji je sve podsetio na neke od njegovih antologijskih uloga.

 

 

 

 

makonda-tracker