strah i strepnja

Zbog razvojne displazije morala je na dve OPERACIJE: Dragana Mirković se prisetila ozbiljnih zdravstvenih problema

0

Poslednjih godina tegobe su se ponovo pojavile, a kretanje i nastupi veoma su joj teško padali.

foto: Antonio Anhel/ATA images
foto: Antonio Anhel/ATA images

Pevačica Dragana Mirković godinu dana nakon rođenja suočila se razvojnom displazijom kuka, a ova dijagnoza veoma je uplašila njene roditelje koji su tražili pravo rešenje i savete lekara, a potom je usledila prva operacija. O ovoj temi pevačica je govorila za medije.

 

Poslednjih godina  osetia je da joj se stanje pogoršava, te je bila prinuđena da se podvrgne operaciji kuka. Bilo joj je veoma naporno da nastupa, čak joj je i kretanje bilo otežano.

 

— Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk — ispričala je nedavno pevačica za Star. 

 

Dragana Mirković
foto: Antonio Anhel/ATA images

 

Njeno detinjstvo se razlikovalo, ali je na kraju bilo važno da prohoda i bude zdravo i napredno dete.

 

— Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dan, budila sam se u strahu vrišteći. Kada sam jednom prohodala kako treba nisu mogli da me zaustave, da me nateraju da sednem da jedem. Bila sam izrazito nemirno dete. Kasnije se ispostavilo da je naš kum bio dobar prorok —  istakla je Dragana svojevremeno.

 

Podsetimo, Mirkovićeva je rođena u mestu Kasidol 1968. godine, a još kao tinejžerka počela je da se bavi muzikom i studijskim snimanjem numera.

 

Dragana Mirković
foto: Damir Dervišagić

 

 

 

makonda-tracker