ko može da ga ne voli?

Tvrdi da jednog — NIJE DOSTOJAN: Nenad Jezdić otvoreno o dugogodišnjem životu na selu

2

Još jedan glumac koji se posvetio seoskom životu i poljoprivredi jeste Nenad Jezdić, a uživa u miru, prirodi i radu!

foto: Vladimir Šporčić/Kurir
foto: Vladimir Šporčić/Kurir

Dramski umetnik Nenad Jezdić već godinama živi u selu Zabrdica u Valjevu.

 

Osim glumačkog posla, posvetio se i poljoprivredi, gde zemljište sam obrađuje, a proizvodnja rakije mu uspešno ide, pa je jedan od istaknutih proizvođača.

 

 

Ne stidi se da za sebe kaže da je seljak i da je selo njegova budućnost.

 

 Lako je meni da budem seljak, doduše, ja se baš trudim. Nisam neko ko se lišio elementarnog truda. Često spomenem to: “Kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati”. Eto, to je isto kao i sa monodramom “Knjiga o Milutinu”, koja je trajala sat i po vremena pred publikom. To je strašno mesto. Isto tako strašno je i gore preteći sušu, nevreme. Preteći prirodu na neki način. Ali meni je sve to mnogo lakše nego autentičnim seljacima koje ja poznajem. Ograđujem se da bilo šta pričam na tu temu. Selo jeste malo moja romantičarska pobuda. Selo jeste neki idealan svet po mom doživljaju i nadzorima života. Ali u poslednje vreme izbegavam da sebe svrstavam i ravnam sa onim pravim seljacima. Nisam dostojan toga — kaže za “Super TV” Nenad Jezdić, koga je pre nedelju dana pozorišna publika gledala u monodrami “Knjiga o Milutinu”.

 

O Nenadovom privatnom životu ne zna se mnogo toga, pa je malo poznato da mu je kum jedan od popularnijih srpskih pevača i kompozitora.

 

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

 

 

makonda-tracker