Tamara Vučković i Predrag Miki Manojlović: Najvažnije je čuvati porodicu

1
Glumačko-emotivni partneri Tamara Vučković i Predrag - Miki Manojlović otkrivaju na koji način neguju međusobni odnos kao i svoj odnos sa decom

Otkako su pre više od dve decenije tokom rada na kultnoj predstavi Zločin i kazna prvi put razmenili poglede, legendarni glumac Predrag - Miki Manojlović (61) i njegova druga supruga, vrsna pozorišna umetnica Tamara Vučković (40), poneti lavinom iskrenih emocija postali su partneri za ceo život. Uprkos čestim Mikijevim odsustvima zbog snimanja filmova širom sveta, uz puno poštovanja i razumevanja koje je Tamara imala za svog supruga, izgradili su intimnu porodičnu oazu čiji je najvažniji član njihov naslednik Ivan (9,5) kome su oboje posvećeni, a Manojlović neguje i veoma prisan odnos sa ćerkom iz prvog braka Čarnom Radoičić (30), koja je rediteljka i docent filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

- U ovim teškim vremenima trudim se da sačuvam svoju porodicu vaspitanjem, što je sigurno uticaj mojih roditelja, ali i mojih dobrih i loših iskustava koja su bila presudna. U svim godinama koje su za nama uspeo sam da se sačuvam, a moja unutrašnja potreba da se pomogne drugima je mnogo važna. Trudio sam se da svoju decu učim toleranciji, ali ne znam koliko sam u tome uspeo. (Smeh) Imao sam prilike da vidim kako se Čarna menja i sazreva, a Ivan je još mali tako da sa njim ne razgovaramo o ozbiljnim temama - iskreno priča Miki koga je duboka potreba da svet oko sebe učini boljim navela i da osnuje Radionicu integracije u želji da pomogne ljudima s invaliditetom u našoj zemlji, a u čemu ima bezrezervnu pomoć supruge Tamare. Iako publika već dvadeset godina nije imala zadovoljstvo da ih vidi zajedno na sceni, poznati supružnici su se upustili u zajednički poduhvat kao koproducenti predstave Bunar koja je prošle nedelje premijerno izvedena u Ustanovi kulture Vuk, a finansirala ju je Evropska unija u okviru programa Podrška civilnom društvu.


- Nema mnogo projekata iz oblasti kulture koje je Evropska unija podržala, ali ovo je jedan od njih i jako je značajno da su prepoznali ono što radi Radionica integracije i Tamara ispred Fonda Krug. Odnosi u porodici su veoma važni za svakog čoveka, kao i odnosi prema bližim i daljim ljudima, naoko drugačijim, ali u stvari istim. Tekst predstave je zaista odličan - kaže slavni glumac, dok njegova supruga i koleginica ne krije zadovoljstvo zbog toga što su u projekat ušli zajedničkim snagama.

- Ovo je tek naša druga saradnja u životu. Prvi put smo radili zajedno na predstavi Zločin i kazna pre više od dve decenije, kada smo se i upoznali. Veoma sam zadovoljna što smo zajedno ušli u ovaj projekat jer je to naš prvi zajednički producentski posao i mislim da je uspešno završen pošto je predstava zaista uspela. Projekat predviđa gostovanja i debate po Srbiji, a uključiće i učenike srednjih škola koji će gledati predstavu i razgovarati o temama koje su zastupljene u komadu. A moja lična želja bila je da ne čekamo uvek da nam neko nešto da, već da u ovom društvu nešto probamo da uradimo i pokrenemo sami - zaključuje Tamara.

Jelena Kulović

makonda-tracker