Miris kiše na Balkanu najprodavanija Alnarijeva knjiga u 2011.

1
Izdavačka kuća Alnari 2011. godinu završava sa 212 objavljenih naslova i podatkom da su Alnarijeva izdanja i u ovoj godini stalno bila prisutna na svim bestseler listama. Zahvaljujući ovom izdavaču, brojni svetski hitovi su prevedeni i objavljeni u Srbiji, tak

Na prvom mestu liste od pet najprodavanijih Alnarijevih knjiga u 2011. je „Miris kiše na Balkanu“ Gordane Kuić, na drugom je prošlogodišnji hit „Jedi, moli, voli“ Elizabet Gilbert, slede knjige Gijoma Musoa „Ostani kraj mene“ i „Zato što te volim“, dok je na petom mestu „Molitva moje majke“ Nafise Hadži.

– Ne postoji veća i važnija nagrada za pisca od čitanosti, što ukazuje na to da „Miris kiše na Balkanu“ neće trajati samo ovih 25 godina, nego, ako je sreće, i sledećih 25. Smatram da je dužina trajanja jedne knjige najbolji dokaz njene vrednosti – sa ponosom ističe najčitaniji Alnarijev autor, Gordana Kuić

Alnari je u 2011. godini, u saradnji sa knjižarama Vulkan, organizovao dve humanitarne akcije – prva je bila u maju, kada je deo prihoda od prodaje knjiga bio upućen Zvončici – Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti. Pored toga, Alnari je celokupan prihod od prodaje knjige pokojnog Igora Erića „Ožiljci od zlata“, uputio ovom Udruženju. Druga akcija bila je početkom decembra, koju je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, kada je novac upućen Fondaciji Aleksa Panća – Sačuvajmo decu.

Ovogodišnji Sajam knjiga je za Alnari bio veoma uspešan, sudeći po posećenosti štandova i interesovanju za naslove ove izdavačke kuće. Gost Sajma bila je kanadska autorka Anabel Lajon, a najprodavanija knjiga Sajma bio je najnoviji roman Gijoma Musoa „Vrati mi se“.

Alnari u znak zahvalnosti svojim čitaocima tokom decembra i januara organizuje niz akcija, u kojima se knjige mogu kupiti za samo 99 dinara ili dobiti razni pokloni. Od 15. januara počinje nova akcija „Knjiga za svaki džep“, a prvo kolo čine knjige „Kraljevska afera“, „Užitak u smrti“, „Biblijski kod“, „Noći u haremu“ i „Doručak kod Tifanija“.

 

makonda-tracker