Leo Martin na dodeli stipendija najboljim studentima

0
Fond za mlade talente Republike Srbije svečano je dodelio 414 plaketa dobitnicima stipendije Dositeja koji studije nastavljaju u inostranstvu u školskoj 2011/ 2012. godini.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković simbolično je uručila plakete Gabrijeli Veličković, Jeleni Savić, Stefanu Vlajkoviću i Milošu Kneževiću, najboljima među svim stipedistima.

Na Konkursu za stipendiranje najboljih studenata na univerzitetima zemalja članica EU, EFTA i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2011/2012. godinu nagrađeno je 414 studenata stipendijama u iznosu od 578.000,00 dinara za jednu školsku godinu, a prema Ugovoru o stipendiranju studenti su u obavezi da najmanje pet godina nakon završetka studija rade u Srbiji.

Fond za mlade talente je od 2008. godine izdvojio preko 1.6 milijardi dinara i podržao 6400 srednjoškolaca i studenata. U proteklih 3 godine Fond je podržao 2512 učenika srednjih škola jednokratnim nagradama Dositeja za postignute izuzetne uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao i 3000 studentata koji se školuju na Univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija i 1000 njih koji nastavljaju studije u inostranstvu.

Svečanost je otvorio naš legendarni pevač Leo Martin, izvođenjem himne Fonda za mlade talente, kompozicije Dositeja.

TAGOVI: Leo Martin
makonda-tracker