DA LI BISTE JE PREPOZNALI?

Od majke Mirjane nasledila je lepotu i dar za umetnost: Pogledajte kako je Maja Volk izgledala SEDAMDESETIH GODINA

2

Volkova je danas ponosna majka, baka, pobornica sirove ishrane, večiti entuzijasta ali i ekstrovertna dama koja strepi avanturama, saznanjima i novim veštinama.

foto: Instagram
foto: Instagram

Istaknuti dramaturg, fado muzičarka, scenarista, univerzitetski profesor, Maja Volk svojim energijom i večitim entizijazmom odmalena se izdvajala od svoje generacije, a dar za umetnost, besedništvo i pisanje nasledila je od majke, čuvene glumice Mirjane Kodžić i oca Petra Volka koji je i danas u devetoj deceniji motiviše na dalje stvaralaštvo.

 

Maja je neustrašivost i volju za životom dokazala u najizazovnijim momentima kada je uspela da drastičnom promenom poimanja stvarnosti i prihvatanjem znakova prirode pobedi već "davno ustanovljenu dijagnozu". Posebnu snagu ulivali su joj naslednici Mihajlo, Teodora i Milena, a nedavno je postala i ponosna baka malenom Luki koji uz svestranu baku sa nepune dve godine uživa uz zvuke harfe, gitare i melodija koje pomeranju postavljene granice.

 

Volkova je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti - odsek dramaturgija, a postdiplomske studije nastavila je na Sorboni ali i svom matičnom fakultetu u Beogradu gde je magistrirala temom "Drame Žan - Pola Sartra na jugoslovenskim scenama".

 

Upravo iz tog perioda života nosi najlepše uspomene, a putem društevnih mreža podelila je svoju fotografiju koja je oduševila publiku.

 

"1972. godina u Premanturi, ja u haljini koju sam sama sašila", kratko je napisala Volkova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

 

Nakon tri ljubavna brodoloma koji su je naučili strpljenju, samopoštovanju, borbenosti i vanserijskoj težnjii ka principijalnosti, odlučila je da kroz život ide sama uz neizmernu ljubav koju joj pružaju porodica, prijatelji i poznanici kojima je svojim postulatima i navikama potpuno promenila svakodnevnicu.

 

 

 

makonda-tracker