simpatično

"Kad je videla da dolazim ― SAKRILA JE TEKST!" Evo kako je Marina Tucaković napisala jedan od najvećih Cecinih hitova

1

Kako je Svetlana Ražnatović Ceca istakla, pokojna Marina Tucaković, najpoznatiji i najcenjeniji tekstopisac na našim prostorima, napisala je za nju 120 pesama. Jednom prilikom podelila je simpatičnu anegdotu o nastanku jednog od svojih netipičnih hitova

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Folk pevačica Svetlana Ražnatović možda ne bi postala zvezda kakva jeste da nije blisko sarađivala s velikom Marinom Tucaković, čiji stihovi stoje iza Cecine karijere, a jednom prilikom su ove prijateljice i saradnice podelile simpatičnu anegdotu o jednoj o Marininih pesama.


Naime, tokom gostovanja u emisiji kod Milovana Ilića Minimaksa 1996. godine, Marina je otkrila da ne voli rokove i da piše i noću i danju, kad naiđe inspiracija.

 

Ja radim isključivo kako me srce vuče i kad me vuče. Najviše na svetu mrzim kada mi neko kaže da moram da napišem tekst za tri dana. Nikako ne volim rokove. Najviše volim da radim noću, ali radim i danju... ― a Ceca se na to nadovezala pričom o nastanku jedne pesme koja definitivno ne spada u tipične ljubavne pesme iz Cecinog opusa.


Jednom prilikom sam je zatekla pod jorganom, kada je videla da dolazim sakrila je tekst iza leđa. Znači, pod jorganom je krišom pisala. Odmah sam je pitala: "Šta si to napisala, brzo vadi". Marina mi onda kaže da tekst nije za mene, a ja: "Ma, vadi taj tekst da vidim šta si napisala"… Tako je nastala pesma "Devojko veštice" ― otkrila je Ceca.

 

Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Youtube Printscreen

Folk zvezda istakla je da joj je teško pao Marinin odlazak.

 

Još sam u stanju šoka. Iako je bila jako lošeg zdravlja i nije se iznenada sve ovo desilo, ali mnogo je teško. Jako me boli, osećam pritisak na grudima kao da ću se ugušiti ― istakla je pevačica okupljenim novinarima pred snimanje emisije "Zvezde Granda". ― Marina je za mene napisala 120 tekstova. Ona je neko ko je meni dao identitet, ko me bezuslovno voleo. Jedva pričam.

 

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

 


 

makonda-tracker