Nina Janković: Žrtvujem sve zarad ljubavi

4
Glumica Nina Janković otkriva kako osvežava svoju dvogodišnju vezu sa dečkom Matijom i mada priznaje je nekada važila za zavodnicu, naglašava kako je u emotivnom odnosu pomalo staromodna
foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva, Story arhiva
foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva, Story arhiva

Uprkos brzom tempu života i radu na novim projektima kao što se serije Cvat lipe na Balkanu i Jagodići, mlada glumica Nina Janković (23) uspela je da sačuva svoju dve godine dugu vezu sa dečkom Matejom (27). Zaljubljeni par koji već dve godine uživa u skladnoj romansi svoj odnos brižno neguje između svoja četiri zida, ali je i osvežava romantičnim putovanjima, pa će tako Novu godinu proslaviti u Budimpešti sa Ninom sestrom i njenim dečkom.

- Doček Nove godine uvek mi predstavlja opterećenje, od toga šta da obučem to veče, ali i gde da izađem. Ove godine sa Matejom, mojom sestrom i njenim momkom putujem u Budimpeštu, a tamo ćemo na licu mesta smisliti gde ćemo dočekati 2012. godinu. I pored mnogobrojnih obaveza, Mateja i ja smo uspeli da se uskladimo tako da naša veza ne trpi. Istina je da se manje viđamo, ali nekada je i to slađe. Vreme volimo da provodimo na različitim putovanjima, ali i gledajući neki film u kućnoj atmosferi – otkriva Nina i priznaje da je u ljubavi veoma posvećena.

- Ljubomorna sam, ali taj osećaj umem da iskontrolišem tako da nikada ne prelazi granice normale. Mateja nema tih problema kada je reč o mojim obožavaocima zato što mi i ne prilaze, a nekada pomislim da me se stvarno plaše. (Smeh) I tokom tinejdžerskih godina bila sam spremna na sve žrtve zarad ljubavi, a tako je i danas. Do sada sam uvek imala duže veze. Poštujem tradicionalne norme i možda sam u tom pogledu malo staromodna, ali mislim da je važno da u svom partneru imam oslonac kako sada, tako i onda kada naša veza poprimi neku ozbiljniju formu - priča glumica koja je prve simpatije publike osvojila ulogom fatalne zavodnice u filmu Montevideo, Bog te video.

- Ne opterećuje me to što su me pojedinci možda doživeli kao zavodnicu, ali već kroz nove uloge dočaraću neke drugačije likove. Ne mislim da sam fatalna, već sasvim obična devojka. Mada kada se sredim za neki izlazak onda umem da budem fame fatale, dok sam u kućnoj varijanti prava  džogerka. U srednjoškolskim danima važila sam za zavodnicu, ali nikada se nisam uživela u tu ulogu. Nije mi se dogodilo da mi neki momak peva serenadu, ali su mi zato posvećivali pesme u kafanama, a neke su mi i pevali. Možda je i bolje što nisu dolazili da mi pevaju pod prozor porodične kuće, jer bi ih tada moj tata oterao puškom – kroz smeh opisuje Nina, koja se nedavno vratila iz kratke posete Cirihu gde je sa kolegom Milošem Bikovićem (23) promovisala film Montevideo, Bog te video.

- U Cirihu smo proveli samo jedan dan, a pošto smo imali užurbani raspored nismo bili u prilici da mnogo vremena provedemo u obilascima. Uspeli smo da posetimo neke od znamenitosti ovog mesta, ali i jednu od diskoteka u kojoj su te večeri nastupali pevači Džej Ramadanovski i Ana Bekuta, pa se naš provod u Švajcarskoj nije mnogo razlikovao od onog u Srbiji. S obzirom na to da smo morali da se budimo u cik zore kratko smo se zadržali u ovom lokalu – prepričava lepa umetnica.

Danilo Mašojević

makonda-tracker