Anabela Bukva: Žalim što nisam bila uz mamu

1
Pevačica Anabela Bukva opisuje strah i strepnju koje je osećala kada je pre mesec dana saznala da je njena majka Jadranka dobila gangrenu desne ruke, zbog čega je bila podvrgnuta teškoj operaciji
foto: Marko Poplašen, privatna arhiva
foto: Marko Poplašen, privatna arhiva

Pevačica Anabela Bukva (36) poslednjih nedelja prolazi kroz istinsku dramu ophrvana brigom za zdravlje svoje majke Jadranke Polutak (57). Pevačicina hrabra majka dugo je krila kako ima ozbiljne probleme sa desnom rukom, ne želeći da opterećuje svoju ćerku, da bi na kraju bila podvrgnuta složenoj i teškoj operaciji. Anabela je za nemili događaj saznala sasvim slučajno i od tada je ne napuštaju sumnje da li će se njena majka, koja inače živi u Švedskoj, oporaviti. 

- Otišla sam na koncert u Stokholm i od tetke saznala kroz šta je mama prošla jer je zapravo sve krila od mene da me ne bi opterećivala. Preživela je mesec dana pakla – priča Anabela i objašnjava genezu problema koji njena mama ima sa rukom.

- Na dan kada sam rodila mlađu ćerku Ninu, moj bivši suprug Gagi Đogani pozvao je moju mamu i saopštio joj radosnu vest. Bilo je oko jedanaest sati uveče i ona je u tom trenutku dok je vodila psa Bubija u šetnju, potrčala, saplela se, pala i polomila mali prst na desnoj ruci, a napukla joj je i kost koja prst spaja sa dlanom. U Beogradu joj je ukazana pomoć, ali prilikom intervencije kost joj je pogrešno nameštena i srasla je na pogrešnu stranu. Nakon godinu dana podvrgnuta je operaciji ruke u Švedskoj. Lomili su joj kosti, operisali je i ubacili joj metalnu šinu – govori pevačica i objašnjava zbog čega je njena mama pre mesec dana ponovo morala da se podvrgne operaciji.

- Došlo je do komplikacija i ponovo je operisana jer je dobila gangrenu koja joj je zahvatila ruku od šake do lakta. Kada je moja sestra videla na šta joj ruka liči, odvela ju je ponovo u bolnicu gde su strahovali od amputacije. Međutim, uspeli su da joj spasu ruku tako što su joj u delu koji je bio zahvaćen gangrenom sloj po sloj skinuli meso sa desnice – opisuje pevačica i priča u kakvom stanju je sada Jadranka.

- Na njoj se vidi da je prošla kroz tešku operaciju. Ona je starija žena tako da se polako oporavlja, ali i dalje se vide posledice. Dok se sve to dešavalo, ja sam prolazila kroz komplikacije u svom emotivnom životu, a ona je bila uz mene ne rekavši mi kroz šta prolazi. Žao mi je što nisam bila sve vreme uz nju i teško mi pada i sama pomisao kako je mogla da ostane bez ruke. Oporavak je bio bolan i preživela je mnogo neprospavanih noći. Shvatila sam da sam previše opteretila mamu svojim životom, a ona je samo želela da me sačuva od svojih problema znajući da prolazim kroz svoje muke – kaže Anabela koja je baš u vreme raskida veze sa doskorašnjim dečkom Sašom Nedeljkovićem (29) saznala za nedaće svoje majke.

- Što bi moja mama rekla: Kod tebe zlo nikada ne ide samo. Uvek mi se čini da su krupne stvari kroz koje prolazim međusobno povezane i sve primam srcu. Mnoge emotivne situacije doživela sam dramatično, a ponekad su one zaista i bile takve – ističe pevačica kojoj je tek nedavno teške momente u privatnom životu zamenila radost povodom snimanja dueta sa glumcem Reljom Popovićem, junakom hit filma Parada.

- Relja je član grupe Elitni odredi i DJ Šone je došao na ideju da nas spoji kao trio. Pesma se zove Beograd, spot je odlično zamišljen i radujem se toj saradnji. Relja je predivno, mirno i povučeno stvorenje, potpuno suprotan od uloge u Paradi koju je briljantno odigrao – zaključuje Anabela.

Nikola Rumenić

makonda-tracker