razlika je ogromna

NI NALIK Zorici Brunclik koju znamo! Ovako je čuvena pevačica izgledala pre nego što se ofarbala u RUŽIČASTO

0

Pevačica Zorica Brunclik poznata je po dugim pink uvojcima, ali je slavu stekla sa sasvim drugačijim imidžom!

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Pevačica narodne muzike Zorica Brunclik na sceni je više od 40 godina i za to vreme je otpevala neke od legendarnih numera.

 

Mlađim generacijama, pored njenih hitova, često je prva asocijacija na nju ružičasta kosa, koju pevačica neguje već decenijama i zahvaljujući kojoj se izdvaja na našoj sceni.

 

Ona je jednom prilikom ispričala kako je došlo do toga da njena kosa postane pink.

 

Dva vikenda sam imala nastupe u Švedskoj, a između sam bila slobodna, i ostala tamo kod prijatelja, nisam se vraćala za Beograd. Ćerka mog prijatelja je imala maturski rad za frizera. Njoj su roditelji napravili salon i ona je kao temu odabrala najluđe boje za najluđe glave, jedna je bila moja ― otkrila je.


Rekla sam joj da ima četiri dana da me vrati u pravu boju. To je bilo užasno, trebalo je iz tamno braon izvući sve to. Meni je glava bila u krastama od blanša. Prvo sam bila ljubičasta. Ja sam neko ko voli ljubičastu boju. Onda je muž hteo da me ostavi na aerodromu kada me je video. Izgledala sam kao žar ptica. Glava je vrištala, jedna nijansa, pa druga, danas bi to bila šik frizura, ali tada nije bilo ― ispričala je pevačica.

 

Zorica Brunclik
foto: Damir Dervišagić

Budući da se njenom suprugu Miroljubu Aranđeloviću Kemišu nije svideo njen novi izgled, pevačica je odlučila da se prefarba, ali nakon što sačeka da joj se kosa oporavi. Tada se, međutim, sve promenilo.


Zamolila sam ga samo da prođe nekoliko dana, da mi se smiri glava od blanša, da se ofarbam ponovo. Morala sam jedne nedelje da nastupim na jednoj manifestaciji na Kalemegdanu. Kako sam se pojavila, on je dobio sedam poziva da se slikam za naslovnu stranu. I posle toga je jurio da nabavi tu boju ― otkrila je jednom prilikom Zorica.

 

Ipak, stariji je se sećaju i kao prelepe brinete!

 

Zorica je prve estradne korake napravi zahvaljujući Bori Spužiću Kvaki, sa čijom ćerkom je išla u školu. Nakon pet godina nastupanja u kafanama, tada takođe neafirmisani pevač Novica Urošević i ona započeli su zajedno da grade uspešne karijere — Novica je nastupao s orkestrom Tihomira Paunovića Tike, koji je u to vreme tražio nove pevače, pa se tako Zorici pružila prilika da snimi pesmu za PGP.


Već njena prva ploča — "Ne daj da nas rastave" — objavljena 1975. postigla je ogroman uspeh, a usledili su brojni hitovi, a Zorica je, pored glasa i harizme, osvajala simpatije publike i atraktivnim izgledom i bila jedna od najpopularnijih brineta jugoslovenske estrade.


Evo kako je ona tada izgledala.

Koliko lajkova :)

Posted by Zorica Brunclik on Tuesday, December 3, 2013

Koliko vasih lajkova dobija ova fotka :) <3

Posted by Zorica Brunclik on Sunday, December 1, 2013

Dobar dan...danas smo malo seli u vremeplov :)

Posted by Zorica Brunclik on Tuesday, May 13, 2014
makonda-tracker