čestitke STIŽU

Jelena Rozga slavi 44. rođendan: Odmalena je želela da postane balerina, ali je muzika ipak bila njena sudbina

0

Svojom posebnom darovitošću godinama osvaja publiku, a njen perfektan izgled je i dalje enigma za mnoge dame.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedna od najtalentovanijih muzičkih umetnica Jelena Rozga danas puni 44 godine, a svojim specifičnim vokalom i vanvremenskim hitovima publiku širom regiona ostavlja bez reči. Ukoliko biste tražili adekvatne sinonime koji bi opisali ovu lepoticu iz Splita, oni bi oni bili posebna harizma, besprekoran stil i skandinavska lepota.

 

Jelena je rođena 1977. godine u Splitu, a već kao tinedjžerka pokazivala je izvanredan talenat za scenu, ples i muziku, te je pohađala osnovu i srednju baletsku školu, gde je naučila šta znači biti disciplinovan, uporan i marljiv.

 

Davne 1996. godine uspela je skrene pažnju na sebe kao takmičarka festivala na Dori, gde je izvodila pesmu "Aha". Žiri je bio oduševljen Rozginim vokalnim sposobnostima, te je osvojila drugo mesto. Iste godine postala je pevačica popularne grupe "Magazin", sa kojom je doživela vrtoglavi uspeh.

 

 

Numere "Nebo boje moje ljubavi", "S druge strane mjeseca", "Minus i plus", "Da si ti ja", obeležile su ovaj istaknuti sastav uz koji su mnoge generacije provele svoju mladost.

 

Jelena je 2006. godine na Dori istakla da počinje solo karijeru, a numere "Oprosti mala" i "Ne zovi me Marija" naišle su na dobar odjek publike.

 

Karijeru je gradila bez iznošenja privatnosti, a svojom posebnom darovitošću dokazala je da prava dama može biti na vrhuncu poslovne aktivnosti i bez provokativnih toaleta, neprimerenih izjava i ljubavnih previranja.

 

Publika ju je posebno zavolela nakon hitova "Bižuterija", "Ožiljak", "Razmažane" , "Solo igračica", u kojima su se pripadnice nežnijeg pola posebno pronašle.

 

 

Rozga važi za damu istančanog ukusa, a njene odevne kombinacije oduševljavaju čak i modne kritičare, čime može da parira i zvezdama svetskog glasa.

 

 

 

makonda-tracker