Prvi Glas Srbije: Ispala Aleksandra Dabić

0
U šestoj finalnoj emisiji, u subotu 17. Decembra, Aleksandra Dabić je napustila takmičenje! Sledeće nedelje 25. decembra u superfinalu za titulu i nagradu natpevavaće se Nevena Đorđević, Davor Jovanović i Igor Terzija.

SMS glasovi publike iz Srbije i Crne Gore nisu išli u korist Aleksandri i Igoru, a iz duela je kao pobednik izašao mladi Subotičanin.

- Bio sam iznenađen glasovima publike, ali eto bio je I na mene red da dođem na rupu! Znam da nisma bio najsjajniji u duelu, a to je bil zbog velike treme i straha, grlo mi se steglo. Pressrećan sam što sam ušao u superfinale, ovo je ostvarenje mojih snova, ali ujedno mi je jako žao što Aleksandra neće biti s nama, jer mi je postala odlična prijateljica – izjavio je Igor.

Ni Aleksandra Dabić nije očekivala da će je glasovi publike odvesti u duel.

- Iznenadili su me SMS glasovi, ali ne i odluka žirija. Svaki njihov savet mi mnogo znači, a njihovim glasovima sam već dva puta izlazila kao pobednica duela. Ovaj put nisam imala sreće, ali nisam razočarana, naprotiv! Zadovoljna sam svojim večerašnjim nastupom i mislim da mi je pesma Tine Tarner baš legla, da sam se pokazala u najboljem svetlu do sada. Superfinalistima poručujem da budu hrabri i sigurni u sebe, a moj favorit je Nevena!

Hitovi za sva vremena i filmska muzika bile su teme šeste finalne večeri muzičkog šoua Prve srpske televizije, a počelo je zajedničkim izvođenjem Bajagine Muzike na struju i You’re The One That I Want iz filma Briljantin.

Takmičarski deo programa otvorio je Igor Terzija pesmom Par godina za nas grupe EKV. Leni se veoma dopalo što je Igor bio svoj u pesmi i kako mu je pesma legla, Vlado je zaključio da ih je Igor još jednom iznedadio (prošli put je izveo narodnjak), da je odlično pevao i da je primetio jednu promenu na bolje.

- Večeras je tvoja energija na vrlo zavidnom nivou. Dakle, i ti imaš tu energiju, zato bravo! – objasnio je Barba.

Aleksandra Dabić se predstavila žanrom za koji se pokazalo da joj najbolje leži – pevala je folk hit Zagrli me ti Gordane Stojićević.

- Goca Stojićević je verovatno uživala ako je ovo gledala večeras! Jedina primedba je da si mogla da pevaš pola stepena više, ali bilo sjajno – rekao je Mare. Vlado nije imao nikakvu zamerku na njeno pevanje, samo je bio nezadovoljan izborom kompozicije, jer smatra da Aleksandra kako takmičenje odmiče peva pesme koje nisu toliko efektne.

Davor Jovanović je nastavio u istom ritmu – njegov izbor su bile Luisove Slike u oku. Mare je smatrao da je Davor bio malo zatvoreniji nego inače i da je imao i briljantnija izdanja, Lena se složila sa kolegom, ali je dodala da je Davorova energija od početka na istom, dobrom nivou, dok ga je Vlado uglavnom hvalio, ali ga je opomenuo da bude otvoren za kritike.

- Prvo ću da ti se zahvalim što si izabrao ovu pesmu, jer smo svi ovde veliki poštovaoci pokojnog Luisa i ovim putem pozdravljam njegovu porodicu. Ti odlično pevaš, uvek zvučiš fenomenalno – zaključio je Georgiev.

Deo emisije koji je bio posvećen najvećim hitovima zatvorila je Nevena Đorđević Viktorijinom pesmom Samo teraj ti po svome. Lena je bila oduševljena jer je Nevena sjajno izvela pesmu, a imala je i zahtevnu koreografiju, a Vlado je jednostavno bio veoma ponosan na svoju pulenku!

Posle toga na red su došli filmski hitovi. Još jednom je Igor Terzija započeo takmičarski krug i to naslovnom numerom filma Devet i po nedeljaYou Can Leave Your Hat On Džoa Kokera. Leni se dopala njegova interpretacija i kretanje na sceni, a i Vlado je konstatovao da je Igorov nastup bio odličan.

- Ova pesma je ultimativni hit, koju čuješ million puta godišnje, koja je toliko puta ispevana i ljudi su navikli na Kokerov glas. Ali ti si bio odličan i dobro je što nisi jurio da budeš Džo Koker i od mene imaš sve komplimente – bio je Barbin zaključak.

Čuveni hit Tine Tarner Golden Eye iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu pevala je Aleksandra. Mare jeostao bez teksta  i rekao je samo Sjajno!, Lena se sva naježila zbog Aleksandrinog ubedljivog nastupa, a i Vlado je bio kratak: Fenomenalno!.

Nevena je imala takođe težak zadatak, Oskarom nagrađeni hit Selin Dion iz TitanikaMy Heart Will Go On. Lena je smatrala da se Nevena malo uplašila ove pesme, a Mare da je bilo lepo i za slušanje i za gledanje. I Vlado je njeno pevanje okarakterisao kao strah.

- Izašla si u strahu, a nije bilo razloga za to. Ali na kraju si dozvolila da te problemi obuzmu pa si izgubila tačnu intonaciju. Ali zaista si do tog trenutka bila sjajna!

Veče filmskih hitova nije moglo da prođe bez Pretty Woman Roja Orbisona iz filma Zgodna žena, a  pevao je Davor. Od žirija se čulo bravo i super, a njihov jedini savet je bio da popravi izgovor engleskog jezika.

Nakon toga glasanje je završeno, a voditelj Andrija Milošević je pri pogledu na rezultate rekao kako će opet biti iznenađenja i odmah je bilo jasno zašto. U duelu su ostali Igor Terzija i Aleksandra Dabić, a za prolaz dalje pevali su Stihija Željka Joksimovića (Igor) i Je veux Zaz (Aleksandra). Odluku je saopštio predsednik žirija Vlado Georgiev.

- Desilo se da neko nije zablistao večeras, ali ga je podržala publika, a reč je o Neveni. Fanovi su je podržali i to je lepo od njih. A neugodna situacija večeras je da je Aleksandra po treći put u duelu. Igore, mlad si i veoma si harizmatičan, drag, pristojan i pred tobom je ozbiljna karijera. Aleksandra, ozbiljan  si pevač, učestvovala si u nekim takmičenjima i ovo je pokazatelj koliko su ta takmičenja bila nepravedna jer si ovde došla u Top 4. Pratili smo vaš rad do sada, ali uzimamo u obzir vaše pevanje u duelu. Moje mišljenje je da niste blistali ni jedno ni drugo. Ali potpuno razumljivo, trema učini svoje. A našom odlukom, kandidat koji nas večeras napušta je Aleksandra Dabić!

 

makonda-tracker