Miloš Biković: Sirena Hitne pomoći umesto aplauza

0
Glumac Miloš Biković opisuje kako se osećao kada su ovacije na kraju predstave Zbogom SFRJ zamenile sirene kola Hitne pomoći i kaže da se nakon povrede još nije video sa svojom devojkom
foto: Ivan Dobričić, press
foto: Ivan Dobričić, press

Predstava Zbogom SFRJ koja je po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića premijerno izvedena 29. novembra na velikoj sceni Ateljea 212 zauvek će ostati urezana u sećanje jednog od njenih glavnih aktera, popularnog mladog glumca Miloša Bikovića (23). Naime, usled nezgode na sceni povredio je desnu nogu, pa je umesto aplauza na kraju predstave slušao sirene kola Hitne pomoći.

- Uopšte nisam stigao ni da razmišljam o reakcijama publike na predstavu. Nije me napuštala bojazan da sam povredio kolegu Nenada Ćirića jer sam uticao na to da se sruši portal na kojem je stajao i sa kojeg je pao. Ubrzo su došla kola Hitne pomoći kojima su me odvezli na snimanje noge. Neprestano mi je zvonio telefon, a ja sam samo stigao da mami i bratu javim da ne brinu. Već sutradan nisam mogao da igram predstavu - opisuje Biković, zbog čije povrede je pozorište Atelje 212 narednog dana otkazao ponovno izvođenje komada.

- Šta da radim, dešavaju se takve stvari pa mora i dalje da se živi - ističe Miloš kroz osmeh koji ga ne napušta ni u trenucima kada sanira povredu. Presrećan je zbog činjenice da mu je kolega ostao nepovređen.

- Trenutno ne mogu da se oslonim na desnu nogu, ali se nadam da ću za nekoliko dana normalno početi da hodam. Hvala Bogu, dobro sam jer je reč o nagnječenju ligamenata skočnog zgloba, ali nogu moram da zalečim što pre da bih počeo sa treninzima pred završetak snimanja nastavka filma Montevideo, Bog te video - ističe zvezda prvog dela ovog ostvarenja i zagonetno otkriva samo detalje svog emotivnog života jer identitet devojke s kojom se zabavlja još ne želi da otkrije.

- Zbog procesa rada u predstavi koji je bio izuzetno naporan, nismo stigli da se vidimo neko vreme, naročito nekoliko dana pred premijeru - priča Miloš i upoređuje uzbuđenje na premijeri filma sa onim koje ga obuzima kad premijerno izvodi neki pozorišni komad.

- Mnogo sam opušteniji na premijeri filma jer je posao već gotov, dok kod pozorišne predstave ne stižeš da oslušneš mišljenja publike. Reč je o drugom vidu koncentracije - priča mladi umetnik koji u najnovijem komadu, inspirisanom filmom Volfganga Bekera Zbogom Lenjine, ima veliku podršku starije glumačke ekipe u kojoj je i Dara Džokić koja mu igra mamu.

- Starije kolege su me divno prihvatile i pošto imam mnogo scena trudili su se da mi priskoče u pomoć u svakoj situaciji i da me što manje opterećuju. Prelepo smo sarađivali, a reč je o kolegama sa kojima je lepo i družiti se - zaključuje Miloš.

Nikola Rumenić

makonda-tracker