Kristina Radenković: Srećna sam što je Predrag najbolji MTV reporter

0
Nakon emitovanja prve sezone emisije MTV Reporteri na MTV kanalu i istovremenog glasanja za najbolju priču na sajtu, ovaj konkurs namenjen mladim ljudima sa inicijativom je konačno dobio svog pobednika. U pitanju je Predrag Žambok iz Sremske Mitrovice.

MTV Reporter Predrag Žambok pokušao je da sazna šta je dovelo do toga da danas u Sremskoj Mitrovici ne postoji nijedan bioskop. Uz pomoć MTV ekipe i Kristine Radenković, aktuelne voditeljke emisije Šljivik na RTS-u, MTV Reporter Peđa je istražio zašto je srušen stari bioskop u isto vreme kada je novom promenjena funkcija, kao i koji su planovi gradske vlasti i kancelarije za mlade u vezi sa ovom neslavnom činjenicom. Glasanjem na sajtu www.mtvreporteri.com Predragova priča osvojila je neverovatna 17.643 glasa, koja su mu doneli pobedu i zvanje najboljeg MTV Reportera.

- Kada sam se prijavio za MTV Reportere o pobedi nisam ni razmišljao, jedini cilj i lajtmotiv mi je bio da napravim dobru priču i evo, po sudu gledalaca, ispostavilo se da je ona stvarno takva. Rad na temu Bioskop u Sremskoj Mitrovici bio je mukotrpan jer je ova tema postala tabu, a sagovornici koji su i želeli da pričaju na tu temu, mogli su samo na osnovu bledog sećanja. Nakon prikazivanja reportaže, u moj grad na velika vrata ponovo se vratila pomalo zaboravljena tema Bioskop. Zahvalio bih se ovim putem svim saradnicima na reportaži, a posebno Kristini Radenković, mom mentoru na ovom projektu - nije mogao da skrije svoje oduševljenje pobedom Predrag.

Predragova stručna saradnica Kristina Radenković na reportaži zadovoljna je što je baš njen učenik pobedio na ovom konkursu.

- Izuzetno mi je drago zbog Predragove pobede i nadam se da će ona označiti početak jedne bogate novinarske karijere – izjavila je Kristina.

Nešto manje glasova, ukupno njih 10.651, imala je Katarina Petrović iz Beograda, za svoje istraživanje na temu loših uslova u kojima nastavu sluša 300 učenika Tehničke škole u Beogradu. Uz pomoć Ines Meštrović, novinarke Studija B, Katarina je pokušala da sazna zašto gradske vlasti već godinama ne odgovaraju na molbe škole i ne obezbeđuju pomoć za izgradnju adekvatnog prostora za svakodnevne nastavne aktivnosti učenika i profesora. Priča MTV Reportera Marka Arsića, o naselju Zeleno Polje u Zrenjaninu, osvojila je 9.923 glasa i time zaslužila treće mesto na konkursu. MTV Reporter Marko istražio je zašto Zeleno Polje, naselje sa najvećim brojem žitelja u Zrenjaninu, nema osnovne infrastrukturne objekte: asfaltirane ulice, pijacu, obdanište, Dom Zdravlja itd. Novinar RTS-a Miloš Milić pružio je Marku svoju mentorsku podršku i pomogao mu da otkrije da li je krivac za ovu neslavnu činjenicu - gradska vlast ili neangažovanost građana.

makonda-tracker