Održana prva serija Koncerta za bebe i decu Slobodana Trkulje

0
Multiinstrumentalista Slobodan Trkulja, održao je prvu seriju koncerata za bebe i decu u Sava centru. Najmlađi beograđani za koje je koncert održan u u petak 16. decembra u 15 časova, imali su prilike da sa roditeljima uživaju u muzici koju je Trkulja stvarao

Radost sa kojom Trkulja stvara muziku se lako prenosila na najmlađe i oslobađala dečiju kreativnost i spontanost.

- Mališani su danas, putem medija izloženi destruktivnoj i ne retko agresivnoj muzici. Postoji veliki nedostatak kvalitetnog muzičkog sadržaja za najmlađe - kaže Trkulja i dodaje, da su prve četiri godine života presudne u formiranju karaktera i jako je bitno da deca u tom uzrastu uživo osete i dožive lepotu stvaranja dobre i zdrave muzike.

- Koncert za bebe i decu je pre svega muzički događaj usmeren ka razvoju kreativnih potencijala naših najmlađih – naglasio je Trkulja.

Trkulja je svirao na  jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, gitari i i zajedno sa decom pevao. Takođe, svirao je i na dečijim igračkama svoje ćerkice, među kojima su se našle flašice, čašice i kućne instrumentarije.

Naredni koncerti u Amfiteatru Sava Centra održaće se 21.decembra,  i to za bebe do 3 godine u 15 časova, a za decu od 4 do 12 godina u 19 sati.

makonda-tracker