NEpoznatI DETALJI

Malo ko zna kako se on ZAPRAVO ZOVE: Znate li koje je PRAVO IME Alena Islamovića?

2

Mada ga svi znaju pod imenom Alen Islamović, čuvenom muzičaru to uopšte nije pravo ime. Da li ste znali da se on, zapravo, zove Alija?

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Čitava bivša Jugoslavija zna za ime Alena Islamovića, koji je postigao velike uspehe kao pevač "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta". Međutim, malo je poznato da Alen nije njegovo pravo ime.

 

Osamdesetih godina prošlog veka, u doba popularnosti "Divljih jagoda", mladom pevaču Aliji Islamoviću predložili su da ime promeni u Alen.

 

Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija — ispričao je svojevremeno izvor blizak Islamoviću.

 

 Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju  potvrdio je Alen za Kurir.

 

1 / 3 Foto: Nemanja Nikolić

 

Alen Islamović decenijama je u braku sa Marjanom, koja izbegava da se pojavljuje u javnosti, a u braku su dobili ćerke Unu i Laru.


Posebno mesto u njegovom srcu imaju i unuci za koje, kako kaže, uvek mora da ima vremena.


Na pitanje kako se snalazi u ulozi dede, Alen je iskreno odgovorio:

 

Kao i svaki ponosni deda. Unuci me obožavaju, a stariji sa mnom čak i svira, ima bubnjeve. Moram za njih imati vremena — ispričao je on u jednom intervjuu.

 

 

makonda-tracker