Studenti za decu Srbije: Osmeh na dar

4
Prvi studentski humanitarni fond Osmeh na dar organizuje šestu po redu novogodišnju akciju prikupljanja pomoći za najugroženiju decu sa teritorije čitave Srbije.

U okviru akcije koja će trajati do 23. decembra studenti će prikupljati novogodišnje paketiće i materijalnu pomoć (u vidu  nastavnog materijala, slatkiša, igračaka ) za ugrožene porodice i institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci s invaliditetom širom Srbije.

Aktivisti će svakog dana dežurati na Pravnom fakultetu u Beogradu, od 10 do 17 časova, a svi zainteresovani ljudi dobre volje pozvani su da svojim skromnim doprinosima pomognu ovu akciju.

- Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe. Verujemo da ćete prepoznati našu humanu ideju i pomoći nam da njen glas stigne do onih kojima je pomoć potrebna kao i do onih koji žele da je pruže  – poručile su učesnice akcije Osmeh na dar Anđelka Popadić i Marina Praizović.

Fond Osmeh na dar osnovan je u februaru 2009. godine od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i grupe studenata tog Fakulteta, kao produžetak tradicionalne novogodišnje akcije koja traje još od 2006. godine. Njegovi ciljevi su pomoć ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu su solidarnost, transparentnost i politička neutralnost. U radu Fonda učestvuju studenti svih većih fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

makonda-tracker