jeste li ih čitali?

ACA LUKAS UOPŠTE NIJE JEDINI: Knjige domaćih poznatih ličnosti na koje ste možda zaboravili

1

Iako se ovih dana piše i priča o novoj knjizi Ace Lukasa, podsećamo vas na one poznate ličnosti koje su se takođe jednom ili nekoliko puta upuštale u literarne vode

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Šokantna autobiografija Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg i kao Aca Lukas, pod nazivom "Ovo sam ja", mnoge je zaintrigirala, iznenadila, a retko ko je ostao ravnodušan. Folker je u svojoj autobiografiji izneo detalje koji su zapanjujući i čini se da nije želeo da cenzuriše nijedan momenat, već se potpuno ogolio i čitaocima dao sve na dlanu.

 

Dok se svakodnevno spekuliše o delovima knjige koji su, u najmanju ruku, neobični, izazivaju komentare i oprečna mišljenja, mi vas podsećamo na ostale poznate ličnosti, bilo sa estrade ili ne, a da su se upustili u literarne vode... 

 

KO KAŽE DA ESTRADA NE ČITA? Evo koje knjige preporučuju naše najpopularnije pevačice

 

Neki su odlučili da kroz autobiografiju predstave intimne ispovesti, drugi su pisali svojevrsne vodiče za one oblasti koji bi bili interesantni određenim ciljnim grupama, a nekima je spisateljstvo ušlo u krv i postalo životni poziv.

 

Tu su Jelena Bačić Alimpić, Vesna Dedić, Mirjana Bobić, koje su se potpuno posvetile pisanoj reči, ali i mnoga druga poznata imena, a evo ko se takođe oprobao sa književnim perom:

 

Marija Šerifović

 

Marija Šerifović
foto: M.M./ATAImages

 

"Ispovest" Marije Šerifović iz 2014. godine predstavlja pevačicinu autobiografiju, gde u ispovednom tonu govori o porodici, muzici, ljubavima, Evroviziji...

 

"Ne izgledam kao plavuša sa estrade punjena silikonom, a ipak sam pevačica, i to prilično drugačija, u svakom pogledu. O meni su u medijima kružile razne priče: pisali su da sam transvestit, da imam testise, da mi je država dala ogromne pare posle pobede na Evroviziji, da sam u sprezi sa političarima, i razne druge gluposti. Svi već sve znaju o Mariji Šerifović, ali me retko ko zaista poznaje. Pišem ovu knjigu jer imam želju da onima koji vole moje pesme, a i svima drugima, ispričam šta mi se dogodilo pre nego što sam postala ono što danas jesam... Svaka ovde zapisana reč je istina", napisala je Marija.

 

Žarko Laušević

 

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

 

Knjige Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", "Dnevnik jedne robije" i "Sve prođe, pa i doživotna" postale su bestseleri i nikako nisu zaboravljeni. Glumac je potanko i na potresan način pripovedao o sopstvenom grehu koji je promenio njegov život, i kakve su bile posledice...

 

Vesna Zmijanac

 

Vesna Zmijanac
foto: Tamara Trajković

 

Pevačica je 2000. godine želela da se oproba kao spisateljica. Knjizi je dala simboličan naziv po pesmi „Kad zamirišu jorgovani”, u kojoj je opisala potresne momente i otkrila da je imala dva pobačaja.

 

Bilo mi je suđeno da u vreme moje najveće slave spoznam i najveće duhovne muke, da veliku radost zbog velikog uspeha potisnem i isto tolikom (još i većom, zapravo!) žalošću, da kroz lako podnošljivu, malu i kratkotrajnu fizičku patnju tela spoznam i onaj ogromni, jedva izdrživi i večno prisutan bol, bol koji gubitak deteta ostavlja u roditelju", pisala je Vesna.

 

Marijana Mateus

 

Marijana Mateus
foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Marijana Mateus, modna dizajnerka, još jedna je u nizu estradnih spisateljica koja je knjigom „Amoaž“ iznela intimne detalje.

 

— Ovo je jedna iskrena knjiga u kojoj sam detaljno opisala neke od svojih životnih prekretnica. Naziv „amouage“ potiče od arapske reči koja znači „talas“ — kakav je i moj život: brz i nepredvidiv. Takođe, to je i ime mog omiljenog parfema — izjavila je tada Mateusova.

 

Ivana Mihić

 

Ivana Mihić
foto: Dragana Udovičić

 

Poznata glumica napisala je roman pod nazivom “Moj jedini život”. Njen prvenac uspeo je da doživi nekoliko izdanja

 

Zorannah

 

Zorannah, zorannah
foto: Instagram

 

Poznata modna blogerka do sada je napisala četiri knjige. U svojoj prvoj knjizi „Life & style“ Zorannah je napravila potpuni kolaps na Sajmu knjiga, dok je knjiga rasprodata u rekordnom roku.

 

Marija Žeželj

 

Marija Žeželj
foto: Instagram

 

Mlada jutjuberka i vlogerka rođena je 1999. godine, a iza sebe već ima prvi roman. Knjigu "Moj slatki život" napisala je kako bi "pomogla devojčicama da što bezbolnije prebrode probleme odrastanja".

 

Kija Kockar

 

Kija Kockar
foto: Ana Paunković

 

Nedugo nakon što je izašla iz rijalitija, Kija Kockar je izdala autobiografiju "Moj potpis", koja je u skladu sa njenom popularnošću brzo postala veliki hit.

 

 

makonda-tracker