Novogodišnji gala koncert dečje filharmonije

0
Fond Deca deci, Dečja filharmonija održaće Novogodišnji gala koncert 14. decembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca, sa početkom u 20 ča. Tradicionalni Novogodišnji gala koncert održaće se povodom petogodišnjice postojanja Beogradske Dečje filharmonije. Koncert je

Specialni gost i velika podrška ovog događaja biće naš poznati violinista Jovan Kolundžija, čuveni virtuoz i umetnik koji nastupa u koncertnim dvoranama širom sveta. Članovi Dečje filharmonije izvešće virtuozne kompozicije kao solisti, ali će nastupiti i u orkestarskom sastavu. Domaćini ovog koncerta biće Marija Kilibarda i Branislav Trifunović.

Na programu će biti izvedena dela Mocarta, Bramsa i Betovena, Čajkovskog, Sarasatea, Vivaldija i Baha, ali i poznate melodije u aranžmanu mladog violiniste Kristijana Petrovića iz Beogradaske Dečje filharmonije, interesantno je da će jednu numeru odirigovati dvanaestogodičnji Obren Kušić, takođe član Fonda.

Fond Deca deci, Dečja filharmonija pokrenut je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda. Glavni i jedini cilj je da pomaže razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije, promoviše muzičko obrazovanje, popularišeklasičnu muziku i kulturne vrednosti koje ona sa sobom nosi. Članovi fonda su deca, učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, sa izrazitim muzičkim talentom, brojnim priznanjima I nagradama  na domaćim i inostranim takmičenjima. Svojim javnim nastupima i  koncertima  u organizaciji Fonda,

doprinase prikupljanju sredstava za stipendije, školovanja, kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede adekvatne uslove za njihovo muzičko obrazovanje.

makonda-tracker