uspomene i karijera

"ČAK NI KADA SU MI STIZALA PISMA, NISAM ZNAO DA SAM POPULARAN": Pantelić se prisetio od kojih TV lica je "krao" zanat!

1

Voditelj godinama uveseljava gledaoce širom naše zemlje.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Poznato tv lice Dejan Deki Pantelić protekle dve decenije oprobao se u mnogo tv i radio formata, a sada otkriva sve o svojoj uspešnoj karijeri.

 

Pre voditeljstva na popularnim stanicama, Deki je puštao i muziku, te sa ove distance priznaje da li je tada osećao da će postati tv prezenter.

 

"Nisam. Ali sam i tada radio taj posao drugačije. Korsitio sam mikrofon i tu moju boju glasa, imao sam snagu i moć da usred večeri, kad je najveća gužva, prekinem muziku, da pustim sentiš ili napravim neki spektakl. Da koristim veliko zvono, pa onda najavim neke goste, ili objavim koliki sam bakšiš dobio. Sasvim slučajno sam iz noćnog kluba prešao prvo na radio, pa na televiziju."

 

Pantelić ističe i da li je u to vreme popularnost bila drugačija od današnje.

 

"Čak ni kada sam u džakovima nedeljno dobijao pisma gledalaca, nisam kapirao da sam popularan. Dva džaka sam sačuvao na placu, moji klinci ih i danas otvaraju, čitaju i pitaju me kako je moguće da ih nisam sve već pročitao. Nisam razmišljao ni o zaradi, bilo mi je važno da radim, da se slikam. Srljao sam do trenutka kada sam se zapitao da li hoću da se bavim time ozbiljno. Onda sam počeo da radim drugačije, a moje odrastanje na televiziji dešavalo se sa mojim prirodnim sazrevanjem, sve do danas. Televizija je čudo. Radiš na njoj godinama i niko te ne prepozna na ulici. S druge strane, mali broj kolega opstane, druge popularnost pojede, izgore. Pomisle - ja sam zvezda. A zvezda je gost i on je uvek najbitniji."

 

Dejan Pantelić
foto: Damir Dervišagić

Voditelj je zanat učio od najstručnijih ljudi.

 

"Imao sam tu sreću da učim od najboljih. Gledao sam pokojnog Milovana Miću Minimaksa kako radi uživo emisije, kako brzo razmišlja i kako ga je bilo teško pratiti iz režije. Mlade kolege se danas drugačije ponašaju privatno, a drugačije pred kamerom. A pred njom moraju da budu onakvi kakvi zaista jesu. Čini mi se da su se dosta opustili koristeći savremenu tehnologiju rada na televiziji, mislim na čuvenu spravu koja se zove prompter ili idiot. Nažalost, sve se pretvorilo u čitanje i koncentraciju da se to ne vidi u programu. TV voditelji su postali prezenteri. Želim da im poručim da treba da se opuste i da čitaju kod kuće, a na televiziji treba da pričaju."

 

Dejan je otkrio da li ima neostvarenih želja u vezi sa svojom profesijom.

 

"Imam dosta ideja i energije, nisam se još zasitio televizije. A postoji i želja kod mlađih kolega da napreduju uz moje savete. Drago mi je da studenti dolaze i interesuju se kako ta čuvena magična kutija funkcioniše. Grešim i ja, što je normalno, ali treba priznati gde grešiš. Ono što fali svima nama jesu improvizacija i spontanost. Poznati reditelji su mi govorili da je najbolja improvizacija ona koja se izrežira. Slažem se, ali kad prestane da vam rade kamere, pa prestane svetlo, umeće da nastaviš program ne može da se izrežira. I to sam prošao.", zavšrava Pantelić.

 

 

 

makonda-tracker