Novak Đoković: Sportista godine u emisiji Agape

0
S obzirom na to da je svojom spektakularnom igrom postao prvi reket sveta, Novak Đoković pred kraj ove godine nominovan je za mnoštvo priznanja koja se dodeljuju u kategoriji Sportista godine. Međutim, on nije zaboravio ni svog prvog trenera, Jelenu Genčić sa
foto: novakdjokovic.rs
foto: novakdjokovic.rs

Nakon istorijske sezone u kojoj je osvojio deset titula i ostvario san da postane najbolji igrač sveta i šampion Vimbldona, Novak Đoković nije zaboravio ko ga je naučio da drži reket, pa je posle nepunih pet godina posetio Jelenu Genčić u njenoj kući na Dedinju. Celokupnu emisiju Agape o ovom događaju bićete u prilici da pogledate na TV Studio B u nedelju, 4. decembra od 20 časova.

Najbolji teniser sveta doneo je Genčićevoj i pehar sa Vimbldona.

- Doneo sam ono o čemu smo sanjali. Sledeći put se vidimo na teniskom terenu, da vežbamo kratke dijagonale i bekhend paralele – rekao je Novak koji se prisetio kako je izgledao njegov prvi reket.

- Da, sećam se svog reketa. Ispao mu je čep – kroz smeh se prisetio Novak.

Inače, srpski as nominovan je za osvajanje prestižne Laureus nagrade, koja se od 2000. godine dodeljuje najboljem sportisti sveta tokom minule sezone. Glavni konkurenti Noletu su trenutno najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi i novi-stari prvak Formule 1 Sebastijan Fetel. Novak se među kandidatima našao zbog fenomenalnih rezultata u tek završenoj sezoni. Osvojio je tri Gren Slem titule, odnosno ukupno deset trofeja i domogao se prvog mesta na ATP listi. Najboljeg sportistu u 2011. godini izabraće Laureus sportska akademija, a svečana ceremonija dodele priznanja biće obavljena 6. februara 2012. u Londonu.

Takođe, Nole se našao i među dvanaestoricom sportista planete koji su u muškoj konkurenciji nominovani za sportistu godine u izboru Sportske Akademije Sjedinjenih Američkih Država. Novak je ranije ove godine proglašen za sportistu meseca septembra od strane ove Akademije. U konkurenciji za nagradu su i Dejvid Bekam, Rori Mekilroj, Dirk Novicki, Rajan Lohte... Glasanje počinje 1. decembra i trajaće do 24. decembra. Akademija će 25. decembra proglasiti Sportiste godine u muškoj i ženskoj konkurenciji već dvadeset i sedmu godinu za redom.

makonda-tracker