Maja Volk: Sama sam kriva za nezgodu

1
Voditeljka Maja Volk priča o nedavnoj nemiloj situaciji koju je doživela kada ju je tokom šetnje parkom napao njen pas zajedno sa još dva vučjaka i naneo joj ozbiljne povrede
foto: Tamara Radanović Dragović za Sensu, Luka Šarac, privatna arhiva
foto: Tamara Radanović Dragović za Sensu, Luka Šarac, privatna arhiva

Mada je navikla da ima izuzetno brz životni tempo, jedna od voditeljki emisije Žene na televiziji Prva, Maja Volk (52), poslednjih nedelja teško usklađuje privatne i poslovne obaveze budući da joj je potpuni oporavak od povreda na prvom mestu. Naime, šarmantna voditeljka nedavno je doživela incident nedaleko od svoje zgrade dok je čuvala svog psa Badija koji je iznenada, zajedno sa još dva vučjaka, u igri naleteo na svoju gazdaricu i oborio je na zemlju. Prilikom ove nemile scene Maja je zadobila lakše povrede noge i nagnječenje kostiju, ali se nakon strogog mirovanja i terapije kod fizioterapeuta vratila poslu iako joj svakodnevno kretanje otežava to što zbog zadobijenih ozleda i dalje hramlje. Iako je, na sreću, izbegla težu nezgodu, Maja za ovaj događaj krivi samo sebe jer je, kako tvrdi, sve počelo u trenutku kad je zbog svoje neodgovornosti izgubila ključ od stana.

- U nedelju sam izašla da izvedem svog psa u šetnju, obikla sam jaknu sa probušenim džepom u koji sam stavila ključ od stana, i mislila sam da ću čuti ako ključevi ispadnu na beton. Došla sam do parka i shvatila da sam izgubila ključ. U tom momentu moja ćerka koja ima drugi ključ nije bila u Beogradu, a ja čak nisam ponele ni mobilni telefon. Sledećih sat vremena pretraživala sam putanju kojom sam prošla, a za to vreme moj pas je stajao kraj ograde školskog dvorišta i cvileo. Ne obraćajući pažnju na njega nastavila sam da tražim ključeve - priseća se Maja i napominje da je samo nekoliko minuta kasnije došlo do nemile scene.

- U školskom dvorištu okupili su se i mnogi drugi vlasnici pasa i nagovorili me da svog ljubimca, koji je i dalje cvileo, pustim da trči parkom. Međutim, dok sam sa ćerkom razgovarala pozajmljenim mobilnim telefonom, moj pas i dve ženke vučjaka u ljubavnom kovitlacu naleteli su na mene, pa me je pedeset kilograma oborilo na zemlju. Udarili su me u nogu i malo je falilo da je slome. Jedva sam se dovukla do neke klupe i na svoje veliko iznenađenje na klupi ugledala svoj ključ. Da me psi nisu oborili i da nisam došetala do te klupe, ne bih pronašla ključ pa sam na neki način zahvalna psima zbog toga što se dogodilo, a to što me boli povreda samo je opomena da zašijem džepove - govori voditeljka emisije Žene i ne krije da je zadovoljna svojim oporavkom.

- Bila sam neobazriva i to je moralo da se desi. Dva dana sam ležala jer sam pretrpela veoma jak udarac i nagnječenje kosti. Pošto se moj način života i ishrane zasniva na živoj hrani, veoma brzo se oporavljam, a moj fizioterapeut je za moje brzo ozdravljenje imao samo reči hvale. Iako i dalje hramljem, sad se mnogo bolje osećam i polako mogu da se vratim svakodnevnim aktivnostima - završava Maja.

Danilo Mašojević

makonda-tracker