Poznati pripremali ljuto-slatko meze

0
U susret V Rakija Festu koji će se održati 10. i 11. decembra u Belexpocentru poznate ličnosti u Rakia Baru II u skladu sa sloganom ovogodišnjeg festivala pripremale su ljuto-slatko meze.

Tamara Grujić, voditeljka Radne akcije, Miloš Maksimović, voditelj radijskog Dizanja B92, Konstrakta i Šobaja, članovi grupe Zemlja Gruva i Aleksandar Đikić, zvanični šminker Mabbeline-a trudili su se da od zadatih sastojaka – koziji sir,kačkavalj,pečenica, slanina,jabuka, kruška, med,topljena čokolada, orasi, suva šljiva, nana, rukola, čili sos  biber, kreiraju što bolji ljuto-slatki zalogaj koji će po oceni žirija – Petra Gajića, potpredsednika Kulinarske federacije Srbije i Gorana Petronijevića, kuvara i Nikole Pantelića, producenta, biti prezentovan na predstojećem Rakija Festu.

Tamara Grujić,pobednica je dobila je zasluženu nagradu – bure od pet litara zlatne kapljice, dok je za drugoplasiranog Miloša Maksimovića to bilo pak burence od tri, a treća nagrada je bila tradicionalna buklija koju je osvojila Konstrakta. Sasvim sigurno svaka od ovih nagrada se odlično kombinuje sa ljuto- slatkim zalogajima.

makonda-tracker