hrabra žena

"NEVEROVATAN BROJ ŽENA MI SE JAVIO, ČAK I IZ RUSIJE": Milena Radulović je ohrabrila mnoge da otkriju najbolnije rane!

3

U jutarnjem programu glumica je govorila i o zlostavljanju, kao i da je na njoj sada velika odgovornost. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Milena Radulović tokom gostovanja u jutranjem programu K1 televizije iskeno je govorila o slučaju zlostavljanja koje joj se dogodilo u školi glume Mike Aleksića, ali i kako je to na žene širom zemlje uticalo.

 

"Neverovatan broj žena mi se javio. Čak iz Rusije, kada je moj intervju tamo izašao. Pritom, interesantna stvar, pošto ja tamo nisam ni blizu toliko popularna, javile su mi se tri žene iz mog bliskog okruženja sa takvim pričama. Dve su prijateljice, koje imaju istog zlostavljača, a treća je potpuno odvojena priča. Pritom, ne mlade. Razgovarale smo o tome. One su mene kontaktirale i ispričale mi svoju priču ne bi li im ja rekla kako se u taj slučaj kreće. One su pokušale nekoliko puta i nekoliko puta su vraćene, od strane svojih advokata. Ja sam im rekla da ipak moraju prvo preko institucija da reaguju, one su sad krenule" - istakla je Milena, koja je ispričala i kako je kod nje tekao proces shvatanja šta se njoj to zapravo desilo.

 

"Kada mi se sve to dešavalo, ja sam mislila da sam jedina osoba na svetu koja prolazi kroz takvu stvar. Jer nikada ništa slično nisam čula ni u jednom razgovoru. Kada sam počela da pričam, tada sam shvatila da nisam jedina" - kaže glumica i dodaje.

 

Milena Radulović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Bila sam vrlo odlučna da se to reši. Htela sam imenom i prezimenom da stanem iza svoje izjave. Nisam htela da budem M.R. . Kada kažem dugo se ćutalo, mislim na to da deca ćute jer misle da im niko neće pomoći."

 

Radulovićeva smatra da je na njoj sada velika odgovornost, jer samim njenim istupanjam, pruža mogućim žrtvama motivaciju da se izbore i progovore o teškim momentima.

 

"To što sam ja javna ličnost služi samo za to da se ovo čuje. Moj život se dosta promenio u poslednja 2, 3 meseca. Ali ono što je bitno da ljudi shvate, nakon svih ovih kampanja i reči, ako nije priča lančana, pa mora da se zaustavi, nego je na jednom nivou, neka ta "Nisi sama" kampanja, posluži za to da kada se te neke žene otvore nekome bliskom, da se oni edukuje i shvate kako da ih čuju. Ako se nije dogodilo, da mi spremimo ljude da shvate u sekundi šta kreće da se dešava i da u sekundi odreaguju i pobegnu iz kandži manipulacije koje zlostavljanje podrazumeva. Zato što je uvek od strane bliske osobe i uvek ti je teško da poveruješ da je to baš to. Ako žrtve nisu spremne na suđenje, ako se povere nekome, taj neko treba da ih čuje na pravi način. Da ih zagrli i da im kažu ono što je svakoj žrtvi nasilja bitno. Da počnu sa rečenicom "Ali, nisi ti kriva", e onda možemo sve drugo da čujemo posle toga" - rekla je Milena.

 

 

 

makonda-tracker