Džordž Majkl u bolnici zbog upale pluća

0
Pop superstar Džordž Majkl bio je primoran da otkaže četrnaest koncerata na svojoj Symphonica turneji zbog toga što je u Beču hospitalizovan sa dijagnozom teške pneumonije

PR menadžer četrdesetosmogodišnjeg britanskog muzičara obavestio je javnost da Džordž Majkl odlično reaguje na propisanu terapiju i da se njegovo zdravstveno stanje lagano popravlja.

- Džordž Majkl je oboleo od upale pluća. Sve spekulacije u vezi sa njegovom bolešću su neosnovane i lažne – rečeno je u izjavi za štampu kojom su opovrgunte glassine da je pevač zaražen virusom HIV-a.

Prema pisanju britanske štampe, Džordž je u nedelju bio u kritičnom stanju zbog komplikacija do kojih je došlo usled nemogućnosti njegovih pluća da sprovode kiseonik u krv, a prema pisanju magazina The Sun u bečku kliniku je donet specijalan medicinski krevet za negovanje plućnih bolesnika u vrednosti od stotinu hiljada funti.

- Ovaj krevet je verovatno spasio Majklu život. Međutim, on se još uvek nije izvukao – ispričala je jedna od lekarki koja radi na klinici i objasnila da ovaj ležaj funkcioniše tako što nežno iskreće nepomičnog pacijenta za 40 stepeni u jednu, pa u drugu stranu, čime se otklanja pritisak na grudni koš.

Doktor Krištof Želinski koji je zadužen za oporavak planetarne zvezde još uvek nije u mogućnosti da predvidi kada će Džordž Majkl biti u stanju da nastavi sa svojim poslovnim obavezama.

- Sa sadašnje tačke gledišta nije moguće proceniti kada će se tačno Majkl oporaviti, ali je sigurno da neće biti u stanju da odradi ostatak turneje. Osim medicinskog tretmana, ovakvom jednom pacijentu neohodni su mir i odmor do potpunog oporavka – poručio je Želinski.

makonda-tracker