icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jasni ciljevi

"MENTALNO ZDRAVLJE IMA VEĆU VAŽNOST OD CELULITA": Anđelka Prpić iskreno govori o psihoterapijama i uspešnoj karijeri!

Podeli:

Glumica nema stegu kada govori o opipljivim temama.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Anđelka Prpić veoma je zadovoljna filmom "Jedini izlaz" u kojem tumači glavu ulogu, a zbog čega je na bitnu ulogu čekala deset godina, glumica je imala spreman odgovor.

 

"Mene je život naučio da je dobro da nam se ne dešavaju stvari za koje mi mislimo da su za nas napravljene. Verovatno sam mogla da igram u nekoliko filmova epizodne uloge, ali ova sada ne bi bila toliko velika i zvučna."

 

Glumica je postala prepoznatljiva po komedijama, a lik Anđelke ju je oboležio, sada otkriva da li joj to smeta?

 

"Ne bežim od sebe, to sam sve ja. Beskrajno uživam igrajući u komediji. Ne pamtim da sam u životu više sati bila nasmejana nego za vreme snimanja sitkoma "Andrija i Anđelka". Od snimanja te serije bilo je raznih benefita. Uspela sam da napravim svoju monodramu, s kojom sam obišla celu bivšu Jugoslaviju i svet."

 

S obzirom na to da u filmu ima i scena nasilja, Anđelka se osvrnula i na nemile situacije koje su se dogodile njenim koleginicama.

 

"Ne dešava se to samo u glumačkom svetu. Svi smo slušali priče o nemoralnom ponašanju u raznim sferama društva. Ne želim da komentarišem strašne stvari koje se dešavaju mojim koleginicama. Nisam se školovala ni da osudim nekog na doživotnu robiju niti da govorim o izlečenju posle doživljene traume. S druge strane, važno je da se diže svest ljudi o ovim važnim temama. - Serija i film "Jedini izlaz" upravo to i rade. Govorimo o jednoj strašnoj sudbini, ali u životu iz svakog problema postoji izlaz. Moramo da reagujemo ako smo svedoci nasilja. Ipak, ukoliko neko odluči da sve to prijavi, to treba da ostane u sudu, sudnici ili u ordinaciji psihoterapeuta kao tema, a ne po portalima i u zabavnim emisijama."

 

Anđelka Prpić
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Priznaje i da redovno posećuje psihologa.

 

"Idem. O tome se kod nas i dalje diže velika prašina. Mentalno zdravlje ima veću važnost i od celulita, priča kako smršati i da li se zdravo hranimo. Idem na psihoterapiju redovno već nekoliko godina. Kad sam krenula na razgovore, nije kod mene postojao neki akutni problem. Imala sam potrebu da se čekiram, kao kad ideš kod zubara na svakih tri ili šest meseci... Savetovala bih svakome da proba.", završava glumica.

 

 

Inicijalizacija u toku...