Red Hot Chili Peppers dolaze u Zagreb

0
U sklopu svetske turneje na kojoj predstavljaju novi album I’m With You, jedan od najpopularnijih svetskih rok bendova, američka grupa Red Hot Chili Peppers, 29. avgusta nastupiće na zagrebačkom Hipodromu

Legendarni Red Hot Chili Peppers već se skoro tri decenije nalaze na vrhu svetske muzičke scene. Dobitnici su sedam Grammy priznanja i prodali su više od sedamdeset miliona albuma, od kojih je samo Blood Sugar Sex Magik iz 1991. godine, kojim su se s alternativne scene probili na svetske top liste, prodat u više od trinaest miliona primeraka.

Uspeh ovog albuma za dva miliona primeraka više premašilo je izdanje Californication iz 1999. godine. Uprkos promenama članova i usponima i padovima, neretko uzrokovanih borbom sa zavisnošću od nelegalnih supstanci, bend je preživeo do dana današnjeg i na novu turneju kreće u punoj snazi.

Uz pevača Entonija Kidisa i basistu Majkla Flea Balzarija, za hrvatsku publiku sviraće i Klinghofer. U Zagrebu nastupaju nakon Poljske i Finske, a potom odlaze u Bugarsku. Detaljan plan koncerata ažurira se na njihovoj web stranici, gde se može pročitati i blog članova grupe putem kojeg s obožavaocima dele utiske s turneje.

Organizatori su najavili da će ulaznice za ovaj regionalni spektakl biti puštene u prodaju od petka, 2. decembra.

makonda-tracker