Finalisti Prvog glasa Srbije na humanitarnom koncertu u Novom Sadu

0
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić organizovao je sinoć humanitarni koncert u Novom Sadu za decu obolelu od Batenove bolesti na kome su učestvovali i finalisti Prvog glasa Srbije
Foto: Bojan Andrejek
Foto: Bojan Andrejek

U punoj hali Spensa, učesnici Prvog glasa nastupili su zajedničkom pesmom Molitva i uzburkali emocije četiri hiljade Novosađana koji su ih pozdravili gromoglasnim aplauzom. Potom su usledile pojedinačne numere. Darija, Filip, Aleksandra, Nevena, Igor, Davor i Ana pevali su od srca za mališane, a ovo je ujedno bio i njihov prvi nastup van takmičarske scene.

Publika je svakog ispratila sa bine velikim aplauzom, a najjači je bio za sugrađanku Anu Perišić koja je dan ranije završila svoje učešće u popularnom muzičkom šouu. Na kraju nastupa, publika je još jednom pozvala sve učesnike na binu.

Finalistima je posebno bilo drago što je prvo pojavljivanje pred mnogbrojnim posetiocima imalo i plement cilj, da se skupi novac za mališane koji su oboleli od ove teške bolesti.

- Pesma je lek za sve, trebalo bi zato više da je bude - rekli su takmičari i dodali da su se sa velikim zadovoljstvom odazvali pozivu organizatora.

- Najvažnije je da u trenucima teške bitke koju vode i roditelji i deca, pokažemo da nisu sami i da imaju prijatelje na koje mogu da računaju - zaključili su kandidati.

Veče prepuno emocija proteklo je i u fotografisanju sa mališanima kao i brojnim fanovima koji su strpljivo čekali svoje favorite ispred hale Spensa. Pored Prvog glasa Srbije, među izvođačima su bili bend Apsolutno romantično, Frajle, duvački orkestar Barka, izvođači Granda, Dejan Matić i Garavi Sokak.

Prema rečima organizatora, do početka koncerta prodato je oko 3.300  karata, a suma od oko tri miliona dinara biće upućena Udruženju Život koje će ga upotrebiti za tretmane lečenja četiri deteta koja boluju od Batenove bolesti u Kini.

makonda-tracker