sećanje

JEDNU SLIKU JE NOSIO U NOVČANIKU DO SMRTI: Tozovčev kum podelio nepoznate detalje koji otkrivaju KAKAV ČOVEK je on bio

0

Predrag Živković Tozovac (85) preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica korona virusa.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice verovali da će mladalački duh, koji je uvek imao, biti jači od virusa, nažalost, Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

 

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

 

Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA — priča drhtavim glasom pevačev kum.

 

Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao — kaže on.

 

 

 Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme — govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

 

 

makonda-tracker