Andrej Maričić u ulozi Isusa

1
Voditelj i pobednik prvog VIP Survivora Andrej Maričić igraće lik Isusa u predstavi Majstor i Margarita - Jevanđelje po Wolandu u koprodukciji pozorišta Alisa i Doma kulture Studentski grad koja će premijerno prikazana na velikoj sceni Doma kulture Studentski

Majstor i Margarita je priča o zlu kosmičkih razmera i o ljubavi koja je u stanju da nadjača i najveće zlo. Glavne tematske celine su: proslava Noći punog Meseca-Bal kod satane, ljubavna priča majstora i Margarite, Majstorov sukob sa društvom, korupcija, degradacija vrednosti i morala prikazana kroz sliku Moskve tridesetih godina XX veka, pogubljenje Isusa Hrista i unutrašnja drama Pontija Pilata.

U  neobičenom spektaklu  Majstor i Margarita - Jevanđelje po Wolandu, o kom se uveliko priča zbog nikad do sada viđene magije na pozorišnoj sceni, otelotvorenje Isusa - iskrenog, dobrodušnog, požrtvovanog, misionara,  u pesniku Ivanu Bezdomnom, dobronamernom ali beskompromisnom idealisti, istinoljubivom i  hrabrom igra mladi i perspektivni Andrej Maričić. U isto vreme priča o Moskvi je i satira i parodija moskovske svakodnevice, sa grotesknim demonskim likovima i spektakularnim nestajanjem likova na sceni.

- U predstavi igram pesnika i Isusa. I van Bezdomni je sasvim netalentovan, ali u početku poslušan pesnik koji piše ono što se od njega očekuje. Interesantno je da baš ovaj lik do kraja drame doživljava razvoj i transformaciju koja je sasvim pozitivna, iako je sve promene inicirao susret sa Đavolom. Radi se o tome da je u njemu bilo potencijala, bio je mladić spreman da uči i da se menja i nije ogrezao u pokvarenosti kao što je bio slučaj kod drugih moskovskih literata. I ne samo to. Ivan Bezdomni je upravo otelotvorenje  samog Isusa. Ivan ima dva učitelja – prvi je Mihail Berlioz kome je na početku romana otkinuta glava, koji ga je usmeravao ka pisanju podobne poezije; drugi je sam majstor, sa kojim se susreće u ludnici, koji ga je naveo da prizna da njegova sopstvena poezija nema nikakvu vrednost i da treba da se okane pisanja. Na kraju romana, Ivan je cenjeni doktor nauka – priča Maričić koji je oduševljen zbog novog izazova.

- Uloge koje igram u predstavi su jako zahtevne i bile su mi zaista pravi izazov, jer obožavam te transformacije na samoj sceni. Naporno radimo svi svaki dan na probama i mislim da će finalni proizvod na kraju biti pravi, jer će to zaista biti spektakl budući da u samoj predstavi ima dosta magije…da ne otkrivam sve, dođite, videćete – proučuje Andrej.

Predsatvu režira Kristina Lalić Spirković a u ostalim ulogama su Predrag Milojević, Maja Jovanović, Bogdan Čurguz, Nebojša Zagorac, Ljuba Stanković, Dejan Petošević, Saša Arsenić, Gordana Kostić, Dejan Bukvić, Dejan Đurđević – Piksi, Sanja Sibinović i Ljubica Dolašević.

Ostali termini su 7. i 21. decembra u 20:30 časova u prosotorijama Palace Šumadija.

makonda-tracker