velikan srpskog glumišta

"PREŽIVEO JE PET ŽIVOTA U JEDNOM": Ovo je bila neostvarena želja Vlaste Velisavljevića, koja će ujediniti njegove kolege

0

Mira Banjac i Svetozar Cvetković oglasili su se ovim povodom, sa namerom da se u budućnosti ostvari ovaj projekat.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Proslavljeni glumac Vlasta Velisavljević (95) napustio nas je pre dva dana, nakon borbe sa opakim virusom korona. On je bio hospitalizovan u KBC-u  "Dragiša Mišović", ali nažalost nije izdržao.

 

Prijatelji, kolege, publika veoma su tužni zbog njegovog odlaska, a Vlasta je pre nekoliko meseci ispričao koja mu je neostvarena želja.

 

"Imam samo jednu neostvarenu želju, a to je da snimim film o mom životu. Pre svega o detinjstvu, mladosti, ratu, logoru „Dortmund Herde“, Golom otoku... Ovih dana razmišljam ko bi mogao da mi pomogne da napišem scenario. To mi je veliki san i jedino što do sada nisam uradio, a silno želim, da to zabeležim i da ostane iza mene".

 

Vlasta Velisavljević
foto: Damir Dervišagić

Kada se u medijima pojavila ova vest svi su očekivali da će se ostvarenje snimiti, a sada su se dvoje kolega oglasili ovim povodom sa nadom da će ova želja biti uslišena.

 

"Krivo mi je što Vlasta nije stigao da ispuni svoju poslednju želju, ipak ostali su ljudi koji bi mogli da snime film i tako se oduže velikom čoveku, koji je preživeo pet života u jednom. Vlasta je to zaslužio" - rekla je Mira Banjac.

 

I kolega Svetozar Cvetković smatra da glumci treba da se organizuju i naprave kvalitetan dokumentarac.

 

"Vlasta je bio veoma posebna i značajna ličnost u umetnosti, uz to i divan čovek. Kada prođe ova korona, nadam se da ćemo se odužiti svim glumcima koji su koji su otišli pa i vlasti"- rekao je glumac.

 

Glumac će biti sahranjen 27. marta, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

 

 

 

makonda-tracker