Nenad Borovčanin: Slaviša Borovčanin jeste moj otac i tu činjenicu niti mogu, niti hoću da sakrijem

2
Povodom današnjeg teksta u dnevnom listu Kurir pod naslovom Otac bokserskog asa švercovao ljude, gde su ime i fotografija Nenada Borovčanina, našeg najboljeg boksera i uspešnog predstavnika u svetu, stavljeni u kontekst jedne nesportske priče, sportista se ogl

- Danas je objavljena vest da je Slaviša  Borovčanin uhapšen zbog trgovine ljudima, i, uz to, da je moj otac. Vest je tačna. Slaviša Borovčanin jeste moj otac i tu činjenicu niti mogu, niti hoću da sakrijem. Ako sam kriv za to što sam mu sin - kriv sam.

Svom ocu sam zahvalan što me je podržao u odluci da budem bokser. Bokseri ne trguju. Uđu u ring i pošteno primaju i zadaju udarce. Valjda zato nikada u životu nisam, ne samo počinio neki zločin, nego nemam čak ni kaznu za prekršaj. I to je razlog da osećam ogromno kajanje i stid zbog toga što je cela moja porodica upletena u nešto što je ne-bokserski, pre svega zato što je nepošteno.
I ne znam šta moj otac oseća, ali znam da sin ocu ne može da vrati udarac, koliko god da je udarac bolan, i neću to da radim.
Umesto toga, u ime moje porodice, izvinjavam se javnosti, a ceo honorar od borbe za odbranu titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji, koja će biti održana, 23. decembra 2011. u Novom Sadu, uplatiću u humanitarne svrhe.

Celu svoju karijeru sam se trudio da dostojno reprezentujem svoju zemlju i svoj narod, to ću nastaviti da radim i ubuduće! Više od toga, za moju, i čast moje porodice, za čast boksa, trenutno ne umem da uradim – navodi se u saopštenju Nenada Borovčanina.

makonda-tracker